Recepti 20. rujna 2017.

Pretvorite sardine iz konzerve u zvijezdu sendviča

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježe sezonsko povrće, sardine iz konzerve i tostirani kruh recept su za savršen doručak ili najslasniju večeru

Sezona rajčica je pri kraju, što znači da je pravo vrijeme da ih iskoristite najbolje što možete.

 

bruschetta Možda vas zanima... Sočna i hrskava: bruschetta s ricottom i cherry rajčicama None

 

Slasne bruschette spajaju neočekivano sezonsko povrće poput mrkve i luka s jednostavnom namirnicom kao što su sardine iz konzerve i upravo su idealan način za uživanje za doručak ili brzinsku večeru.

Kombinaciji dodajte sitno sjeckani peršin, začinite čilijem i dobrom dozom maslinovog ulja, a zatim hrskajte na najslasniji mogući način. Dobar tek!

 

batat i kozji sir Možda vas zanima... Uživajte u jesenskim okusima uz hrskave bruschette s batatom None

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 2 mrkve
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice majoneze
  • 1 konzerva sardina
  • 1 limun
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • Cherry rajčice
  • Pola baguette kruha
  • Čili papričica
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomoću ribeža ili neke druge sprave nasjeckajte mrkvu, luk i čili papričicu na tanke ploške.
  2. Ubacite ih u posudu pa dodajte limunov sok i malo soli.
  3. Cherry rajčice prepolovite pa ih ubacite u mješavinu.
  4. Začinite paprom i peršinom.
  5. Dodajte protisnuti češnjak.
  6. Pustite da stoji oko 15 minuta.
  7. Baguette prepolovite, pa dvije polovice po sredini prerežite na pola.
  8. Kruh poprskajte s malo maslinovog ulja i pecite dvije do pet minuta na 200 stupnjeva.
  9. Izvadite kruh iz pećnice pa u njega utrljajte drugi režanj češnjaka.
  10. Svaki tostirani komad kruha premažite s malo majoneze, dodajte sardine i dodajte svježe povrće.
  11. Servirajte na tanjuru pa sve poprskajte maslinovim uljem.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.