gastro postao
Svježe sezonsko povrće, sardine iz konzerve i tostirani kruh recept su za savršen doručak ili najslasniju večeru
Sezona rajčica je pri kraju, što znači da je pravo vrijeme da ih iskoristite najbolje što možete.
Slasne bruschette spajaju neočekivano sezonsko povrće poput mrkve i luka s jednostavnom namirnicom kao što su sardine iz konzerve i upravo su idealan način za uživanje za doručak ili brzinsku večeru.
Kombinaciji dodajte sitno sjeckani peršin, začinite čilijem i dobrom dozom maslinovog ulja, a zatim hrskajte na najslasniji mogući način. Dobar tek!
Potrebno vam je:
- 2 mrkve
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 3 žlice majoneze
- 1 konzerva sardina
- 1 limun
- 1 žlica sjeckanog peršina
- Cherry rajčice
- Pola baguette kruha
- Čili papričica
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pomoću ribeža ili neke druge sprave nasjeckajte mrkvu, luk i čili papričicu na tanke ploške.
- Ubacite ih u posudu pa dodajte limunov sok i malo soli.
- Cherry rajčice prepolovite pa ih ubacite u mješavinu.
- Začinite paprom i peršinom.
- Dodajte protisnuti češnjak.
- Pustite da stoji oko 15 minuta.
- Baguette prepolovite, pa dvije polovice po sredini prerežite na pola.
- Kruh poprskajte s malo maslinovog ulja i pecite dvije do pet minuta na 200 stupnjeva.
- Izvadite kruh iz pećnice pa u njega utrljajte drugi režanj češnjaka.
- Svaki tostirani komad kruha premažite s malo majoneze, dodajte sardine i dodajte svježe povrće.
- Servirajte na tanjuru pa sve poprskajte maslinovim uljem.
Dobar tek!