Recepti 29. kolovoza 2017.

Cheesecake sa svježom mentom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskava podloga od keksa, osvježavajuća krema i jednostavna, kandirana menta - ovaj desert definitivno morate isprobati.

Nije tajna da je cheesecake koji se ne peče omiljeni ljetni kolač. Priprema se brzo, podnosi baš svaku sezonsku voćku i osvježavajuć je.

 

Možda vas zanima... Savršenstvo: Ombre cheesecake s malinama Kolumne

 

Volite li ga i vi, vjerujemo kako je vrijeme da se okušate u ovom od mente. Začiniti ga možete omiljenim voćem ili ga ostaviti takvog kakav je - savršeno osvježavajućeg.

Kao sjajan dodatak, pripremite i kandiranu mentu kojom ćete ukrasiti cheesecake, a ostane li vam koji listić, upotrijebiti ga možete i u drugim desertima. Također, odlična ideja bit će dodatak matcha praha u podlogu i kremu. Matcha će donijeti divne, osvježavajuće zelene boje koje će desert podići na posve novu razinu.

 

Možda vas zanima... Osvježavajući pijani cheesecake s limetom Recepti Mojito cheesecake Možda vas zanima... Uz mojito cheesecake vrućine se lakše podnose Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Za kandiranu mentu potrebno vam je:

  • 1 bjelanjak 
  • Šaka mente
  • 50 g šećera

Za podlogu će vam trebati:

  • 200 g keksa
  • 40 g maslaca

Za kremu od mente trebat će vam:

  • 100 g slatkog vrhnja
  • 2 stabljike svježe mente
  • 250 g bijele čokolade
  • 25 g maslaca
  • 250 g krem sira
  • 50 g šećera

Priprema:

  1. Mentu najprije kandirajte tako da najprije operete listove, a zatim ih premažete umućenim bjelanjkom.
  2. Pospite šećerom odmah nakon premazivanja i pustite da se suše nekoliko sati.
  3. Za podlogu od keksa potrebno je kekse ubaciti u blender, dodati im otopljeni maslac pa dobro povezati.
  4. Želite li da cheesecake izgleda efektnije, dodajte i žličicu matcha praha.
  5. U posudu stavite slatko vrhnje pa mu dodajte šaku svježe mente.
  6. Pustite da se vrhnje zagrije dok se ne pojave mjehurići.
  7. Sada pustite da se ohladi, a zatim izvadite mentu.
  8. Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, iz posude izvadite svježu mentu pa dobro pomiješajte krem sir, aromatizirano slatko vrhnje, šećer, a za jače okuse možete dodati i malo ekstrakta peperminta.
  9. U dno čaše ili kalupa utisnite usitnjene kekse, dodajte dobivenu kremu i pospite kandiranom mentom. 
  10. Prije posluživanja cheesecake dobro ohladite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.