Nije tajna da je cheesecake koji se ne peče omiljeni ljetni kolač. Priprema se brzo, podnosi baš svaku sezonsku voćku i osvježavajuć je.
Volite li ga i vi, vjerujemo kako je vrijeme da se okušate u ovom od mente. Začiniti ga možete omiljenim voćem ili ga ostaviti takvog kakav je - savršeno osvježavajućeg.
Kao sjajan dodatak, pripremite i kandiranu mentu kojom ćete ukrasiti cheesecake, a ostane li vam koji listić, upotrijebiti ga možete i u drugim desertima. Također, odlična ideja bit će dodatak matcha praha u podlogu i kremu. Matcha će donijeti divne, osvježavajuće zelene boje koje će desert podići na posve novu razinu.
Za kandiranu mentu potrebno vam je:
- 1 bjelanjak
- Šaka mente
- 50 g šećera
Za podlogu će vam trebati:
- 200 g keksa
- 40 g maslaca
Za kremu od mente trebat će vam:
- 100 g slatkog vrhnja
- 2 stabljike svježe mente
- 250 g bijele čokolade
- 25 g maslaca
- 250 g krem sira
- 50 g šećera
Priprema:
- Mentu najprije kandirajte tako da najprije operete listove, a zatim ih premažete umućenim bjelanjkom.
- Pospite šećerom odmah nakon premazivanja i pustite da se suše nekoliko sati.
- Za podlogu od keksa potrebno je kekse ubaciti u blender, dodati im otopljeni maslac pa dobro povezati.
- Želite li da cheesecake izgleda efektnije, dodajte i žličicu matcha praha.
- U posudu stavite slatko vrhnje pa mu dodajte šaku svježe mente.
- Pustite da se vrhnje zagrije dok se ne pojave mjehurići.
- Sada pustite da se ohladi, a zatim izvadite mentu.
- Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, iz posude izvadite svježu mentu pa dobro pomiješajte krem sir, aromatizirano slatko vrhnje, šećer, a za jače okuse možete dodati i malo ekstrakta peperminta.
- U dno čaše ili kalupa utisnite usitnjene kekse, dodajte dobivenu kremu i pospite kandiranom mentom.
- Prije posluživanja cheesecake dobro ohladite.
Dobar tek!