gastro postao
Popularni način pripreme kamenica uz specifičan okus koji daju slanina i maslac
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 6 kom kamenica
- panceta
- maslac, slani
- luk ,crveni
- 0.25 kom paprika, zelena
- 0.25 kom paprika, žuta (mesnata)
- 0.25 kom crvena paprika
- 20 g celer stabljika
- 0.50 kom limunov sok
- peršin, list
- 1 mala žlica worchester umak
- 1 prstohvat cajenski papar
Priprema
- Pancetu popržiti, izvaditi i na masnoći popržiti luk, kockice paprike i celera. Dodati sok limuna i Worchester umak.
- Pustiti da paprika i celer malo omekšaju.
- Umiješati malo maslaca da se poveže.
- Na posudu za pečenje staviti krupne soli da bi kamenice stabilno stajale.
- Na otvorenu polovinu kamenica staviti smjesu paprike, celera i na vrh prženu pancetu i malo cayenskog papra i peći u pećnici 12-ak minuta, paziti da se ne prepeće.
- Posuti kosanim peršinom.
Izvor Zdravko Perić