gastro postao
                                            
                                        
                                    Popularni način pripreme kamenica uz specifičan okus koji daju slanina i maslac
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 6 kom kamenica
 - panceta
 - maslac, slani
 - luk ,crveni
 - 0.25 kom paprika, zelena
 - 0.25 kom paprika, žuta (mesnata)
 - 0.25 kom crvena paprika
 - 20 g celer stabljika
 - 0.50 kom limunov sok
 - peršin, list
 - 1 mala žlica worchester umak
 - 1 prstohvat cajenski papar
 
Priprema
- Pancetu popržiti, izvaditi i na masnoći popržiti luk, kockice paprike i celera. Dodati sok limuna i Worchester umak.
 - Pustiti da paprika i celer malo omekšaju.
 - Umiješati malo maslaca da se poveže.
 - Na posudu za pečenje staviti krupne soli da bi kamenice stabilno stajale.
 - Na otvorenu polovinu kamenica staviti smjesu paprike, celera i na vrh prženu pancetu i malo cayenskog papra i peći u pećnici 12-ak minuta, paziti da se ne prepeće.
 - Posuti kosanim peršinom.
 
Izvor Zdravko Perić