gastro postao
Omiljena narančasta tikva bit će sjajan prilog kakav zasigurno još niste probali
Jednostavna za pripremu, začinjena nekim potpuno drugačijim pestom od ricotte, lješnjaka i kadulje, ova butternut tikva bit će sjajan prilog različitim mesnim jelima. Složit će se s pilećim i svinjskim odrescima i pečenjima, a možete je poslužiti i samu kao dio predjela ili pak nasjeckati na manje komadiće i ubaciti u salatu s finim dressingom od pesta.
Potrebno vam je:
- 7 žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice lješnjaka
- 3 žlice ricotte
- 1 butternut tikva
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- Nekoliko listića kadulje
- Prstohvat kajenskog papra
Priprema:
- Butternut tikvu ogulite pa je očistite od sjemenki.
- Prerežite je na pola tako da dobijete polumjesece.
- Premažite je maslinovim uljem, dodajte soli, šećera i kajenski papar.
- Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 10 do 15 minuta dok se ne karamelizira.
- Okrenite komade tikve pa ih ispecite i s druge strane.
- Dok se tikva peče, zagrijte 3 žlice maslinovog ulja, dodajte kadulju i protisnuti češnjak u manjoj posudici pa kuhajte dok se na ulju ne počnu pojavljivati mjehurići.
- Maknite s vatre.
- Češnjak ubacite u blender pa mu dodajte lješnjake i zajedno ih usitnite.
- Pomiješajte sve sastojke, dodajte ricottu koju ste usitnili pa dobro pomiješajte.
- Kada tikva postane mekša, izvadite je iz pećnice i premažite pestom.
Dobar tek!