Recepti 16. studenoga 2016.

Nikad bolje: Lazanje s bundevom

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bezmesne lazanje brzo su gotove, aromatičnih jesenskih okusa i divnog mirisa. Tražit će se tanjur više.

Lagane, kremaste i jednostavno neodoljive – lazanje s bundevom oduševit će svakog tko ih proba. Spoj kremastog bešamela, punjenja od buče, mrkve, luka i svježeg sira, a sve zajedno posipano kvalitetnim ribanim sirom. Dodajte kombinaciji još i domaće listove za lazanje pa navalite na sjajan, ukusan i tako sezonski ručak.

Potrebno vam je:

  • Listovi za lazanje
  • 50 ml bijelog vina
  • 50 g parmezana
  • 200 g svježeg sira ili ricotte
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 1 manja tikva
  • 150 ml mlijeka
  • 70 g maslaca
  • 70 g brašna
  • Peršin
  • Sol, papar
  • Muškatni oraščić

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

Postupak pripreme:

  1. Bundevu očistite, naribajte ili nasjeckajte na komadiće.
  2. Mrkvu naribajte, a luk nasjeckajte na sitno.
  3. Pirjajte luk na ulju, dodajte mrkvu, a zatim i bundevu.
  4. Dodajte vino.
  5. Začinite soli i paprom, pustite da alkohol ispari.
  6. Dodajte peršin i maknite s vatre.
  7. Povrću dodajte svježi sir i dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
  8. Pripremite bešamel tako da otopite maslac, dodate brašno i sve zalijete toplim mlijekom. 
  9. Dobro promiješajte dok ne dobijete gusti umak, začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
  10. Kore za lazanje možete kratko prokuhati, ali i ne trebate.
  11. Na dno posude najprije stavite malo bešamela, zatim stavite jedan list za lazanje, a na sve to umak od svježeg sira i povrća.
  12. Dodajte bešamel i naribajte sir.
  13. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
  14. Na kraju sve obilno pospite sirom.
  15. Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.