gastro postao
Bezmesne lazanje brzo su gotove, aromatičnih jesenskih okusa i divnog mirisa. Tražit će se tanjur više.
Lagane, kremaste i jednostavno neodoljive – lazanje s bundevom oduševit će svakog tko ih proba. Spoj kremastog bešamela, punjenja od buče, mrkve, luka i svježeg sira, a sve zajedno posipano kvalitetnim ribanim sirom. Dodajte kombinaciji još i domaće listove za lazanje pa navalite na sjajan, ukusan i tako sezonski ručak.
Potrebno vam je:
- Listovi za lazanje
- 50 ml bijelog vina
- 50 g parmezana
- 200 g svježeg sira ili ricotte
- 2 mrkve
- 1 luk
- 1 manja tikva
- 150 ml mlijeka
- 70 g maslaca
- 70 g brašna
- Peršin
- Sol, papar
- Muškatni oraščić
Postupak pripreme:
- Bundevu očistite, naribajte ili nasjeckajte na komadiće.
- Mrkvu naribajte, a luk nasjeckajte na sitno.
- Pirjajte luk na ulju, dodajte mrkvu, a zatim i bundevu.
- Dodajte vino.
- Začinite soli i paprom, pustite da alkohol ispari.
- Dodajte peršin i maknite s vatre.
- Povrću dodajte svježi sir i dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
- Pripremite bešamel tako da otopite maslac, dodate brašno i sve zalijete toplim mlijekom.
- Dobro promiješajte dok ne dobijete gusti umak, začinite soli, paprom i muškatnim oraščićem.
- Kore za lazanje možete kratko prokuhati, ali i ne trebate.
- Na dno posude najprije stavite malo bešamela, zatim stavite jedan list za lazanje, a na sve to umak od svježeg sira i povrća.
- Dodajte bešamel i naribajte sir.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
- Na kraju sve obilno pospite sirom.
- Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!