Recepti Koktel 09. kolovoza 2024.

Kaubojska margarita: uživaj u okusu Divljeg zapada

Koktel
4 MIN
0 MIN
1
JEDNOSTAVNO
Kaubojska margarita
Kaubojska margarita
foto: @secuervoirl Instagram
Kaubojska margarita nije samo još jedan koktel – ona je prava avantura u čaši koja će te odvesti na putovanje kroz okuse i mirise Divljeg zapada, pružajući ti nezaboravno iskustvo...

Ljeto je savršeno vrijeme za isprobavanje novih koktela, a ako tražiš nešto što će ti definitivno začiniti večeri, kaubojska margarita je idealan izbor!

Ova jedinstvena varijanta klasične margarite donosi zanimljive okuse i osvježenje koje će ti se svidjeti na prvi gutljaj. Umjesto tradicionalnog likera od naranče, koristi svježe iscijeđeni sok od naranče koji dodaje slatkoću i dubinu.

Koktel Paloma Možda vas zanima... Koktel Paloma - ružičasta rođakinja kultne Margarite Špajza

Pivo za pjenušavu svježinu

Jalapeño papričice unose pikantnu notu koju možeš prilagoditi svom ukusu – dodaj samo jednu krišku za blagi touch ili dvije ako voliš jači okus. A da bi sve bilo još zanimljivije, tu je pivo.

Ovaj koktel je savršeno uravnotežen, citrusan, slatkast i pikantan, a pivo mu daje posebnu dimenziju koja ga čini neodoljivim. Osim toga, jednostavna je za pripremu, tako da nećeš provesti puno vremena u kuhinji, već ćeš moći uživati u svakom trenutku.

Isprobaj ovaj zabavan i osvježavajuć koktel i doživi ljeto na potpuno nov način.

Ne gasi ekran dok kuham

Kaubojska margarita
4 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol 2 žličica
  • Naranča 1 kom
  • Led
  • Jalapeño papričica 1 kom
  • Limeta 1 kom
  • Tekila 45 ml
  • Sirup od agave 15 ml
  • Pivo
Postupak
  1. Rasporedi 2 žličice soli u ravnom sloju na malom tanjuru. Izreži tanku krišku naranče u obliku polumjeseca i prijeđi njome preko ruba čaše za margaritu. Okreni čašu naopako i zarolaj rub u sol da se obloži. Napuni čašu ledom.


  2. Ako koristiš jalapeño papričicu, izreži 4 kriške debljine pola centimetra. Iscijedi preostalu naranču dok ne dobiješ 45 ml soka. Iscijedi 1/2 limete dok ne dobiješ 15 ml soka.


    jalapeno



  3. Procijedi smjesu u pripremljenu čašu. Dodaj malo piva na vrh. Ukrasi kriškom naranče i preostalim kriškama jalapeña, ako koristiš.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

181 kcal

9 %

MASTI

0,20 g

0 %

KOLESTEROL

0,01 g

0 %

UH

22,50 g

8 %

PROTEINI

0,90 g

1 %

Nazdravi i ovim koktelima!

Mai Tai Možda vas zanima... MAI TAI - egzotika u čaši za savršene ljetne večeri Recepti Sleepy Girl koktel Možda vas zanima... Bezalkoholni koktel od kojeg ćeš lakše zaspati Recepti Margarita sa zamrznutim jagodama Možda vas zanima... Nazdravi uz margaritu sa zamrznutim jagodama! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.