gastro postao
Zanimljiva kombinacija okusa razveselit će i najskeptičnije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 504
Potrebno vam je
- 1 kom kelj glavati
- 2 režanj češnjak
- 100 g riža, dugog zrna
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 4 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 kom povrtni temeljac
- 100 g salama, trajna ( milanska i sl. )
- 100 g parmezan
- 25 g maslac, neslani
- sol
- papar
Priprema
- Kelj i očišćenu papriku izrežite na rezance. Na ulju prepržite protisnuti češnjak, papriku pa dodajte kelj.
- Zalijte s malo temeljca i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Dodajte rižu i zalijte s vodom ili temeljcem. Začinite solju ili paprom i kuhajte poklopljeno dok riža ne omekša.
- Pred kraj kuhanja umiješajte maslac i ribani parmezan. Promiješajte i ostavite poklopljeno. Na tavi bez masnoće prepržite salamu narezanu na manje trake. Posložite ih na kelj s rižom i poslužite toplo.