Recepti 14. listopada 2014.

Kesten-kocke

gastro postao gastro.24sata.hr
Jesenski desert s kesten - pireom

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 80

Biskvit

  • 5 kom jaje kokošje
  • 100 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • 50 g čokolada za kuhanje
  • 200 g kesten pire

Krema

  • 300 g kesten pire
  • 80 g šećer, u prahu
  • 70 g maslac, slani
  • 10 g vanilin šećer
  • 0.50 dl rum za kolače
  • 2.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Ukrašavanje

  • 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Istucite četiri bjelanjka u snijeg pa dodajte cijelo jaje i šećer. Umiješajte vanilin šećer pa jedan po jedan žumanjak. Dodajte otopljenu čokoladu pa kesten-pire. Izlijte biskvit na papir za pečenje u posudu srednje veličine te pecite 15 minuta na 180°c. Neka se biskvit ohladi pa ga prebacite na ravnu plohu.
  2. Pomiješajte maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa dodajte kesten-pire, rum i tučeno slatko vrhnje. premažite kremu preko biskvita. Na vrh stavite tučeno slatko vrhnje.

Jesenski desert s kesten - pireom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.