Recepti 03. listopada 2014.

Kiflice s jabučnim octom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kiflice nadjevene domaćim pekmezom od šljiva, recept su koji se ne zaboravlja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 293

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g maslac, slani
  • 2 žlica jabučni ocat
  • 4 žlica voda

Nadjev

  • pekmez od šljiva

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od navedenih sastojka i ostavite preko noći da odstoji.
  2. Tanko izvaljajte tijesto i izrežite male kvadratiće.
  3. Na svaki kvadratić stavite domaćeg pekmeza od šljiva i zarolajte kiflice.
  4. Pecite na 180°C sve dok blago ne porumene.
  5. Dok su kiflice još tople, uvaljajte ih u šećer.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.