Recepti 03. listopada 2014.

Kiflice sa šunkom i sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan izbor za zalogaj na zabavama i rođendanima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 246

Tijesto

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 kom suhi kvasac
  • 2 mala žlica sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 100 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • 125 ml voda

Potrebno vam je

  • 16 kriška kuhana šunka
  • 16 kriška gouda punomasni
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. U većoj posudi pomiješajte brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutite s toplom vodom i polako uspite brašno. Umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuho.
  2. Dobiveno tijesto podijelite na dvije lopte i svaku razvaljajte u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvucite rukama, na širi dio položite po krišku šunke i sira pa uvijte u kiflicu.
  3. Poslažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
  4. Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 220°c. Smanjite pećnicu na 200°c i pecite kiflice 25-30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.