gastro postao
Odličan izbor za zalogaj na zabavama i rođendanima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 246
Tijesto
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 kom suhi kvasac
- 2 mala žlica sol
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 100 g vrhnje kiselo (12% masti)
- 125 ml voda
Potrebno vam je
- 16 kriška kuhana šunka
- 16 kriška gouda punomasni
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- U većoj posudi pomiješajte brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutite s toplom vodom i polako uspite brašno. Umijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna ili tople vode ako je presuho.
- Dobiveno tijesto podijelite na dvije lopte i svaku razvaljajte u krug koji razrežete na osmine. Svaki trokut malo razvucite rukama, na širi dio položite po krišku šunke i sira pa uvijte u kiflicu.
- Poslažite ih na lim obložen masnim papirom, premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom ili lanom.
- Ostavite kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 220°c. Smanjite pećnicu na 200°c i pecite kiflice 25-30 minuta.
Izvor Skuhatćute