Recepti 13. listopada 2014.

Kineski jastučići

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte mekane jastučiće punjene mljevenim mesom, mladim lukom, đumbirom i soja umakom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 131

Tijesto

  • 500 g glatko brašno
  • 300 ml voda

Nadjev

  • 350 g kupus glavati, bijeli
  • 300 g mljeveno meso
  • 1 mala žlica đumbir, korijen
  • 3 žlica soja umak
  • 1 kom mladi luk
  • 2 žlica krušne mrvice

Priprema

  1. Od brašna i vode umijesite tvrđe tijesto i podijelite ga na tričetiri kruščića. Pokrijte ih krpom i ostavite da stoje 20 minuta.
  2. Kupus kratko blanširajte u vodi. Ocijedite i dodajte mljevenome mesu pa začinite đumbirom, sojinim umakom i nasjeckanim mladim lukom.Smjesu dobro izmiješajte.
  3. Kruščiće tijesta oblikujte u valjak pa svaki izrežite na manje komade i razvaljajte u krug. Na krugove stavite po žličicu nadjeva, a rubove tijesta premažite jajetom i spojite.
  4. Kuhajte 15-20 minuta u vrućoj vodi pa popržite na tavi s krušnim mrvicama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.