gastro postao
Isprobajte mekane jastučiće punjene mljevenim mesom, mladim lukom, đumbirom i soja umakom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 131
Tijesto
- 500 g glatko brašno
- 300 ml voda
Nadjev
- 350 g kupus glavati, bijeli
- 300 g mljeveno meso
- 1 mala žlica đumbir, korijen
- 3 žlica soja umak
- 1 kom mladi luk
- 2 žlica krušne mrvice
Priprema
- Od brašna i vode umijesite tvrđe tijesto i podijelite ga na tričetiri kruščića. Pokrijte ih krpom i ostavite da stoje 20 minuta.
- Kupus kratko blanširajte u vodi. Ocijedite i dodajte mljevenome mesu pa začinite đumbirom, sojinim umakom i nasjeckanim mladim lukom.Smjesu dobro izmiješajte.
- Kruščiće tijesta oblikujte u valjak pa svaki izrežite na manje komade i razvaljajte u krug. Na krugove stavite po žličicu nadjeva, a rubove tijesta premažite jajetom i spojite.
- Kuhajte 15-20 minuta u vrućoj vodi pa popržite na tavi s krušnim mrvicama.
Izvor Skuhatćute