gastro postao
                                            
                                        
                                    Smjesu za premazivanje mesa možete napraviti i od osušenih gljiva, koje popržite s lukom na maslacu
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 583
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, odrezak
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - 75 g maslac, slani
 - 1 kom luk ,crveni
 - 2 kom mladi luk
 - 350 g šampinjoni (uzgojeni)
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - muškatni oraščić
 - 500 g prhko tijesto
 - 1 kom jaje kokošje
 
Priprema
- Zagrijte ulje i maslac u tavi, dodajte nasjeckani luk i mladi luk pa pirjajte dok ne postanu prozirni.
 - Dodajte gljive, začine i oraščić. Miješajte dok tekućina od gljiva ne ispari. Stavite u tanjur da se ohladi.
 - U drugoj tavi zagrijte malo maslaca. Začinite govedinu i pržite je oko pet minuta da dobije smeđu boju s obiju strana. Neka se hladi dok razvaljate tijesto u oblik elipse.
 - Premažite tijesto smjesom od gljiva ostavljajući prazno dva cm od ruba.
 - Premažite rub istučenim jajetom, stavite ohlađenu govedinu u sredinu i omotajte tijesto oko nje. Premažite tijesto jajetom. Stavite u hladnjak na 20 min pa stavite u pećnicu na 230°c.
 - Nakon deset min smanjite temperaturu na 200°c i pecite još 25 min.
 
Izvor Skuhatćute