gastro postao
Smjesu za premazivanje mesa možete napraviti i od osušenih gljiva, koje popržite s lukom na maslacu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 583
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, odrezak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 75 g maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom mladi luk
- 350 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- 500 g prhko tijesto
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Zagrijte ulje i maslac u tavi, dodajte nasjeckani luk i mladi luk pa pirjajte dok ne postanu prozirni.
- Dodajte gljive, začine i oraščić. Miješajte dok tekućina od gljiva ne ispari. Stavite u tanjur da se ohladi.
- U drugoj tavi zagrijte malo maslaca. Začinite govedinu i pržite je oko pet minuta da dobije smeđu boju s obiju strana. Neka se hladi dok razvaljate tijesto u oblik elipse.
- Premažite tijesto smjesom od gljiva ostavljajući prazno dva cm od ruba.
- Premažite rub istučenim jajetom, stavite ohlađenu govedinu u sredinu i omotajte tijesto oko nje. Premažite tijesto jajetom. Stavite u hladnjak na 20 min pa stavite u pećnicu na 230°c.
- Nakon deset min smanjite temperaturu na 200°c i pecite još 25 min.
Izvor Skuhatćute