gastro postao
Milkshake sa sladoledom i sirupom od jagode savršena je poslastica za romantično druženje!
Ako ti deserti nisu jača strana i brine te priprema poslastice za Valentinovo, ovaj recept za klasični milkshake riješit će sve tvoje probleme. Većinu posla obavit će blender, a na tebi je samo da se pobrineš oko pripreme sirupa od jagoda i serviranja.
Preporučujemo da vrh staklene čaše obložiš šarenim mrvicama i da milkshake ukrasiš šlagom i narezanim svježim jagodama ili pak višnjom maraskom, kao u brojnim filmovima.
Sastojci su dovoljni za dvije porcije, taman za Valentinovo. Sirup za milkshake možeš pripremiti unaprijed i čuvati ga u hladnjaku do trenutka pripreme milkshakea. U slast!
Milkshake od jagoda
Sastojci:
- 450 g svježih jagoda
- 150 g šećera
- 60 ml vode
- 400 g sladoleda od jagode
- 80 ml mlijeka
- šlag
Postupak:
- Jagode operi, očisti i nareži na četvrtine. Pomiješaj ih u posudi sa šećerom i vodom pa pričekaj da proključa. Smanji vatru i kuhaj 10-ak minuta, dok ne omekšaju.
- Rupičastom žlicom izvadi jagode iz posude, tako da sav sirup ostane u posudi. Procijedi jagode kroz sito pa taj procijeđeni sok dodaj u preostali sirup.
- Vrati sok na vatru i kuhaj dok se ne zgusne, a zatim makni s vatre i pusti da se ohladi.
- Izblendaj sladoled s mlijekom i 120 ml sirupa.
- Prelij milkshake u dvije velike staklene čaše, ukrasi šlagom i svježim jagodama.