Recepti 21. siječnja 2015.

Kobasica s krumpir salatom i sušenim rajčicama

Kobasica s krumpir salatom i sušenim rajčicama
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kobasice su idealna hrana za svako doba dana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 487

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 250 g Ljuta kobasica
  • 75 g sušena rajčica
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žličica limunova korica
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 šaka rukola
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat papar

Priprema

  1. Napunite veliki lonac hladnom vodom, dodajte krumpir i posolite. Pustite da zavrije pa smanjite vatru i ostavite da se krumpir kuha oko 20 minuta.
  2. Ocijedite, ogulite i ostavite da se ohladi te ga narežite na kriške debele oko dva centimetra. Premjestite u veliku zdjelu.
  3. Zagrijte žlicu ulja na tavi pa dodajte kobasicu i prepržite je desetak minuta dok ne postane hrskava.
  4. Izvadite i prebacite u krumpir sa sušenim rajčicama, lukom i koricom limuna.
  5. U manjoj zdjeli pomiješajte češnjak, maslinovo ulje i limunov sok, začinite solju i paprom te prelijte po salati.
  6. Lagano pomiješajte i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.