gastro postao
Kobasice su idealna hrana za svako doba dana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 487
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 250 g Ljuta kobasica
- 75 g sušena rajčica
- 1 žlica limunov sok
- 1 žličica limunova korica
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 šaka rukola
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat papar
Priprema
- Napunite veliki lonac hladnom vodom, dodajte krumpir i posolite. Pustite da zavrije pa smanjite vatru i ostavite da se krumpir kuha oko 20 minuta.
- Ocijedite, ogulite i ostavite da se ohladi te ga narežite na kriške debele oko dva centimetra. Premjestite u veliku zdjelu.
- Zagrijte žlicu ulja na tavi pa dodajte kobasicu i prepržite je desetak minuta dok ne postane hrskava.
- Izvadite i prebacite u krumpir sa sušenim rajčicama, lukom i koricom limuna.
- U manjoj zdjeli pomiješajte češnjak, maslinovo ulje i limunov sok, začinite solju i paprom te prelijte po salati.
- Lagano pomiješajte i poslužite.
Izvor Skuhatćute