Recepti 23. listopada 2015.

Kokoš Tabaka

kokos
foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 68

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Kokoš razrezati po sredini prsne kosti i rastvoriti u oblik leptira. Namazati uljem, popapriti, posoliti i staviti na tavu.
  2. Zapeci sa svake strane po 2 minute i pokriti teškim poklopcem. Na poklopac možete staviti kamen ili drugo što će snažno pritisnuti kokoš tijekom pečenja.
  3. Peći 40min, ovisno o veličini kokoši dok ne postane potpuno hruskava.
  4. Tijekom pečenja, okretati kokoš svakih 10-ak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.