gastro postao
Školjke su vrlo cijenjene kod pravih gurmana, tako da neće biti teško oduševiti ih ovim receptom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 72
Školjke
- 200 g kanestreli
- 200 g dagnja
Domaća majoneza
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- 0.50 kom limunov sok
- konjak (38 vol % alkoh.)
- rajčica ( ketchup)
Priprema
- žumanjke izmiksajte s malo soli i papra pa miješajte postupno dolijevajući ulje i sok od pola limuna. Na kraju dodajte žličicu ljutoga kečapa i malo konjaka.
- Školjke najprije dobro operite i očistite od ljuske. Kratko ih blanširajte u vrućoj vodi - oko pet minuta i pomiješajte s domaćom majonezom. Prema želji, dodajte još konjaka.
Izvor Skuhatćute