gastro postao
Desert s bogatom kremom od krem sira, narančinog soka i korice
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 207
Biskvit
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 400 g šećer, kristal
- 2 žličica mljeveni cimet
- 2 žličica prašak za pecivo
- 3 dl ulje, biljno
- 4 kom jaje kokošje
- 100 g orah, suhi
- 500 g mrkva, crvena
Krema
- 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 500 g krem sir
- 400 g vrhnje kiselo (20% masti)
- 220 g šećer, u prahu
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
Priprema
- U većoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, šećer i cimet. Miješajući, dodajte ulje i jedno po jedno jaje te potom naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Kratko promiješajte mikserom najmanjom brzinom. U margarinom namazan i brašnom posut kalup za tortu uspite trećinu biskvitne smjese i pecite 45 minuta na 160°c.
- Ponovite još dvaput s ostatkom smjese da se dobiju tri biskvitne podloge i ohladite. Za kremu margarin narežite na listiće i izradite mikserom dok ne omekša. Stavite sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok i ribanu koricu naranče te sve izradite.
- Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, a ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana. Ukrasite prema želji i dobro ohladite prije posluživanja.