Recepti 178 prikaza 11. listopada 2014.

Kolač "belje"

gastro postao gastro.24sata.hr
Desert s bogatom kremom od krem sira, narančinog soka i korice

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 207

Biskvit

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 400 g šećer, kristal
  • 2 žličica mljeveni cimet
  • 2 žličica prašak za pecivo
  • 3 dl ulje, biljno
  • 4 kom jaje kokošje
  • 100 g orah, suhi
  • 500 g mrkva, crvena

Krema

  • 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 500 g krem sir
  • 400 g vrhnje kiselo (20% masti)
  • 220 g šećer, u prahu
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)

Priprema

  1. U većoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, šećer i cimet. Miješajući, dodajte ulje i jedno po jedno jaje te potom naribanu mrkvu i nasjeckane orahe. Kratko promiješajte mikserom najmanjom brzinom. U margarinom namazan i brašnom posut kalup za tortu uspite trećinu biskvitne smjese i pecite 45 minuta na 160°c.
  2. Ponovite još dvaput s ostatkom smjese da se dobiju tri biskvitne podloge i ohladite. Za kremu margarin narežite na listiće i izradite mikserom dok ne omekša. Stavite sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok i ribanu koricu naranče te sve izradite.
  3. Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, a ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana. Ukrasite prema želji i dobro ohladite prije posluživanja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.