gastro postao
Neobičan kolač po receptu Ville Soši, poznate umaške slastičarnice obitelji Lukin
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 520
Potrebno vam je
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
- 5 kom jaje kokošje
- 400 g šećer, kristal
- 5 g sol
- 1 žlica vanilin šećer
- 1 kom limunova korica
- 200 g glatko brašno
- 200 g višnje
- 300 g kruh pšenični, bijeli
Priprema
- Zakuhajte 750 ml mlijeka, šećer, limunovu koru i vanilin šećer. Izmiješajte žumanjke, sol, brašno i 250 ml mlijeka te ulijte u vruće mlijeko sa šećerom i dalje kuhajte dok se ne zgusne.
- Bjelanjke istucite u čvrst snijeg te vrelu kremu postupno dodajte u snijeg i stalno miješajte dok se ne sjedini. Izrežite kruh na tanke kriške i posložite na dno okruglog lima za pečenje. Dodajte višnje. Na to prelijte vruću kremu.
- Pećnicu zagrijte na 160°C i pecite u vreloj pećnici 20-ak minuta - dok ne "porumeni". Kada je gotovo, pustite da se malo ohladi pa poslužite.
Izvor Skuhatćute