gastro postao
                                            
                                        
                                    Neobičan kolač po receptu Ville Soši, poznate umaške slastičarnice obitelji Lukin
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 520
Potrebno vam je
- 1 l mlijeko kravlje, punomasno
 - 5 kom jaje kokošje
 - 400 g šećer, kristal
 - 5 g sol
 - 1 žlica vanilin šećer
 - 1 kom limunova korica
 - 200 g glatko brašno
 - 200 g višnje
 - 300 g kruh pšenični, bijeli
 
Priprema
- Zakuhajte 750 ml mlijeka, šećer, limunovu koru i vanilin šećer. Izmiješajte žumanjke, sol, brašno i 250 ml mlijeka te ulijte u vruće mlijeko sa šećerom i dalje kuhajte dok se ne zgusne.
 - Bjelanjke istucite u čvrst snijeg te vrelu kremu postupno dodajte u snijeg i stalno miješajte dok se ne sjedini. Izrežite kruh na tanke kriške i posložite na dno okruglog lima za pečenje. Dodajte višnje. Na to prelijte vruću kremu.
 - Pećnicu zagrijte na 160°C i pecite u vreloj pećnici 20-ak minuta - dok ne "porumeni". Kada je gotovo, pustite da se malo ohladi pa poslužite.
 
Izvor Skuhatćute