Recepti 03. listopada 2014.

Kolač od kruha i višanja

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobičan kolač po receptu Ville Soši, poznate umaške slastičarnice obitelji Lukin

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 520

Potrebno vam je

  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 5 kom jaje kokošje
  • 400 g šećer, kristal
  • 5 g sol
  • 1 žlica vanilin šećer
  • 1 kom limunova korica
  • 200 g glatko brašno
  • 200 g višnje
  • 300 g kruh pšenični, bijeli

Priprema

  1. Zakuhajte 750 ml mlijeka, šećer, limunovu koru i vanilin šećer. Izmiješajte žumanjke, sol, brašno i 250 ml mlijeka te ulijte u vruće mlijeko sa šećerom i dalje kuhajte dok se ne zgusne.
  2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg te vrelu kremu postupno dodajte u snijeg i stalno miješajte dok se ne sjedini. Izrežite kruh na tanke kriške i posložite na dno okruglog lima za pečenje. Dodajte višnje. Na to prelijte vruću kremu.
  3. Pećnicu zagrijte na 160°C i pecite u vreloj pećnici 20-ak minuta - dok ne "porumeni". Kada je gotovo, pustite da se malo ohladi pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.