gastro postao
Teleće kolutove prvo prepržite, zatim ih pirjajte s povrćem uz dodatak vina i temeljca
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 433
Potrebno vam je
- 100 g pšenično brašno, bijelo
- 1 dl vino bijelo
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 2 režanj češnjak
- 1 kom lovorov list
- limunova korica
- 2 dl pileći temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- 800 g teletina, koljenica
- 2 žlica ulje, biljno
- 1 mala žlica maslac, slani
Priprema
- Zamolite mesara da vam teleću koljenicu izreže poprečno na kolutove debljine 2 - 3 cm, ali tako da u njima sačuva koštanu srž. Kolutove posolite, popaprite, dobro utisnute u brašno kako bi se prilikom prženja zadržala koštana srž, i prepržite ih na mješavini ulja i maslaca. Prepržene ostavite na stranu.
- Na ugrijanom ulju zazlatite sitno nasjeckan luk, na kolutove narezanu mrkvu i nasjeckan korijen celera. Kada luk zazlati dodajte sitno nasjeckan češnjak, lovorov list, naribanu koru limuna, promiješajte i sve to zalijte bijelim vinom te dinstajte dok vino ne ispari.
- Kad vino ispari prelijte temeljcem, a kada zavrije dodajte kolutove od koljenice i na laganoj vatri kuhajte da meso potpuno omekša.
Teleće kolutove prvo prepržite, zatim ih pirjajte s povrćem uz dodatak vina i temeljca