Recepti 13. svibnja 2016.

Kompot od krušaka

Kompot
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući desert s mekanim kuhanim kruškama prijat će i u toplim i u hladnim danima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 527

Potrebno vam je

  • 2000 g kruška (cijela)
  • 500 g šećer, kristal
  • 2 kom limun
  • 1 l voda
  • 10 g vanilin šećer

Priprema

  1. Kruške ogulite, izrežite ih na četvrtine i očistite od koštica.
  2. Ukuhajte sirup od vode, šećera, limunova soka i vanilin šećera. Kad prokuha, dodajte očišćene kruške i kuhajte ih sedam-deset minuta
  3. Rešetkastom žlicom izvadite kruške i poslažite ih u staklenke, a kad se sirup ohladi, prelijte kruške i zatvorite staklenke. Staklenke pasterizirajte u vodenoj kupelji od 10 do 15 minuta na 85°c.
  4. Nakon pasterizacije staklenke zamotajte u deku i pustite da se ohlade.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.