gastro postao
Osvježavajući desert s mekanim kuhanim kruškama prijat će i u toplim i u hladnim danima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 527
Potrebno vam je
- 2000 g kruška (cijela)
- 500 g šećer, kristal
- 2 kom limun
- 1 l voda
- 10 g vanilin šećer
Priprema
- Kruške ogulite, izrežite ih na četvrtine i očistite od koštica.
- Ukuhajte sirup od vode, šećera, limunova soka i vanilin šećera. Kad prokuha, dodajte očišćene kruške i kuhajte ih sedam-deset minuta
- Rešetkastom žlicom izvadite kruške i poslažite ih u staklenke, a kad se sirup ohladi, prelijte kruške i zatvorite staklenke. Staklenke pasterizirajte u vodenoj kupelji od 10 do 15 minuta na 85°c.
- Nakon pasterizacije staklenke zamotajte u deku i pustite da se ohlade.
Izvor Skuhatćute