Recepti 13. listopada 2014.

Kovač na brudet

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako do sada još niste imali priliku kušati kovača, isprobajte ovaj recept jer će vas oduševiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 395

Potrebno vam je

  • 1000 g kovač
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom pomidor
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 2 grančica peršin, stabljika
  • 0.50 dl vinski ocat
  • 1 g ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Kovače očistite i ostavite ih cijele.
  2. U posudi na ulju zapržite sitno narezan luk dok ne postane staklast. Tome dodajte na komade izrezane rajčice, pire od rajčica, te isjeckan češnjak i peršin. Ostavite sve da se kuha dok luk ne omekša. Po potrebi dodajite malo vode.
  3. Kada luk omekša ulijte vinski ocat, stavite ribu i dolijte toliko vode da riba bude pokrivena, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama po ukusu.
  4. Kuhajte na laganoj vatri dok riba ne omekša. Izbjegavajte miješanje žlicom kako se riba ne bi raspala. Dovoljno je samo lagano protresati posudu.

Ako do sada još niste imali priliku kušati kovača, isprobajte ovaj recept jer će vas oduševiti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.