gastro postao
Ako do sada još niste imali priliku kušati kovača, isprobajte ovaj recept jer će vas oduševiti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 395
Potrebno vam je
- 1000 g kovač
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 kom pomidor
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 2 grančica peršin, stabljika
- 0.50 dl vinski ocat
- 1 g ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
Priprema
- Kovače očistite i ostavite ih cijele.
- U posudi na ulju zapržite sitno narezan luk dok ne postane staklast. Tome dodajte na komade izrezane rajčice, pire od rajčica, te isjeckan češnjak i peršin. Ostavite sve da se kuha dok luk ne omekša. Po potrebi dodajite malo vode.
- Kada luk omekša ulijte vinski ocat, stavite ribu i dolijte toliko vode da riba bude pokrivena, posolite, popaprite i začinite mirisnim travama po ukusu.
- Kuhajte na laganoj vatri dok riba ne omekša. Izbjegavajte miješanje žlicom kako se riba ne bi raspala. Dovoljno je samo lagano protresati posudu.
Ako do sada još niste imali priliku kušati kovača, isprobajte ovaj recept jer će vas oduševiti