gastro postao
Uživajte u mekanom mesu kovača uz osvježavajući miris i okus citronovca
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 953
Potrebno vam je
- 2.80 kg kovač
- 120 ml ulje maslinovo
- 100 ml vino bijelo
- 200 ml riblji temeljac
- 1 režanj češnjak
- 1 kom limun
- 30 g maslac, slani
- 1000 g mladi špinat
- sol
- svježe mljeveni papar
- 6 kom citronovac
- 2 kom luk kozjak
Priprema
- Priprema kovača - Ribu očistite, operite i osušite krpom ili papirnatim salvetama.
- U lim za pečenje ulijte 2 žlice ulja, rasporedite 4 vrha citronovca te na njih položite začinjenu ribu. Ulijte 50 ml bijelog vina te poškropite žlicom ulja.
- Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 180°.
- Priprema umaka - U lonac stavite nasjeckani luk, dodajte preostalo bijelo vino i kuhajte dok polovica tekućine ne ishlapi. Dodajte zagrijani riblji temeljac, sitno isjeckane preostale vrhove citronovca te začinite solju i paprom.
- Kuhajte lagano 5 minuta. Uz neprestano miješanje dodajte maslac, žlicu ulja, sok od kriške limuna te maknite s vatre.
- Priprema špinata - U većoj tavi zagrijte 2 žlice ulja, dodajte očišćeni režanj češnjaka i pržite ga dok ne požuti te ga izvadite.
- Ubacite špinat te lagano pirjajte dok ne omekša.
Uživajte u mekanom mesu kovača uz osvježavajući miris i okus citronovca