Recepti 13. listopada 2014.

Kovač s citronovcem

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u mekanom mesu kovača uz osvježavajući miris i okus citronovca

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 953

Potrebno vam je

  • 2.80 kg kovač
  • 120 ml ulje maslinovo
  • 100 ml vino bijelo
  • 200 ml riblji temeljac
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom limun
  • 30 g maslac, slani
  • 1000 g mladi špinat
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 6 kom citronovac
  • 2 kom luk kozjak

Priprema

  1. Priprema kovača - Ribu očistite, operite i osušite krpom ili papirnatim salvetama.
  2. U lim za pečenje ulijte 2 žlice ulja, rasporedite 4 vrha citronovca te na njih položite začinjenu ribu. Ulijte 50 ml bijelog vina te poškropite žlicom ulja.
  3. Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 180°.
  4. Priprema umaka - U lonac stavite nasjeckani luk, dodajte preostalo bijelo vino i kuhajte dok polovica tekućine ne ishlapi. Dodajte zagrijani riblji temeljac, sitno isjeckane preostale vrhove citronovca te začinite solju i paprom.
  5. Kuhajte lagano 5 minuta. Uz neprestano miješanje dodajte maslac, žlicu ulja, sok od kriške limuna te maknite s vatre.
  6. Priprema špinata - U većoj tavi zagrijte 2 žlice ulja, dodajte očišćeni režanj češnjaka i pržite ga dok ne požuti te ga izvadite.
  7. Ubacite špinat te lagano pirjajte dok ne omekša.

Uživajte u mekanom mesu kovača uz osvježavajući miris i okus citronovca

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.