Recepti 21. svibnja 2019.

Krem juha od patlidžana i sezonskog povrća

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bilo ljeto ili zima, krem juha se ne odbija. Ova kremasta juha od patlidžana je kompletan obrok, osobito kada ju poslužite uz šnitu prženog tosta.

Uz patlidžan, u ovoj se juhi nalazi mnoštvo zdravog povrća koje doprinosi punoći okusa i kremoznosti. Bit će idealna u bilo koje doba godine, a zbog sezonskih namirnica upravo je idealna za proljetno i ljetno doba.

 

Možda vas zanima... Vjesnik proljeća - Juha od poriluka Recepti Možda vas zanima... Juha od celera i krušaka Steve Karapandže Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 50 g maslaca/margarina
  • 2 veća patlidžana,oguljena,  narezana na kockice
  • 2 krumpira, narezana na kockice
  • 1 mrkva narezana na kockice
  • 100 g celera narezanog
  • 1 crveni luk, narezan
  • 50 g svježeg lista peršina, narezanog
  • 600 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  1. U duboki lonac dodajte maslac i otopite ga na laganoj vatri. Dodajte luk i celer i kratko pržite.
  2. Dodajte patlidžan, krumpir i mrkvu. Promiješajte.
  3. Dodajte povrtni temeljac, posolite i popaprite po ukusu. Pustite neka se kuha 20-25 minuta, dok krumpir ne postane mekan.
  4. Dodajte peršin. Sklonite s vatre i usitnite juhu štapnim mikserom.
  5. Vratite juhu na laganu vatru i pustite da prokuha. Kada je prokuhala, dodajte vrhnje za kuhanje i dobro promiješajte. Kuhajte još 5 minuta. Kušajte juhu i ako je potrebno dodajte soli ili papra. 
  6. Poslužite s prženim tost kruhom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.