gastro postao
Odličan, kremasti prilog koji odlično pristaje svim mesnim jelima.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 34
Potrebno vam je
- 6 šalica pileći temeljac
- 600 g šampinjoni (uzgojeni)
- 3 kom mladi luk
- 1 kom luk ,crveni
- ulje maslinovo
- 1.50 šalica riža, nepolirana
- 0.50 šalica vino, desertno suho
- 3 žlica peršin, list
- sol
- papar
- 4 žlica maslac, neslani
- 0.25 šalica parmezan
Priprema
- U velikoj tavi na umjerenoj vatri prepržite gljive i sjeckani luk. Kad puste tekućinu, smanjite vatru i miješajte dok gljive ne dobiju boju. Posolite ih i kuhajte još minutu pa izvadite iz tave.
- Još smanjite vatru i dodajte žlicu ulja u tavu. Umiješajte rižu i promiješajte. Ulijte vino i miješajte dok ga riža ne upije. Pojačajte vatru i dodajte pola šalice temeljca. Nastavite dodavati po pola šalice dok riža sve ne popije.
- Nakon 15-20 minuta ugasite vatru te začinite solju i paprom. Vratite gljive, dodajte maslac i lagano promiješajte. Naribajte parmezan po vrhu i poslužite.
Izvor Skuhatćute