Recepti 03. listopada 2014.

Kremasti rižot od gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan, kremasti prilog koji odlično pristaje svim mesnim jelima.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 34

Potrebno vam je

  • 6 šalica pileći temeljac
  • 600 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 3 kom mladi luk
  • 1 kom luk ,crveni
  • ulje maslinovo
  • 1.50 šalica riža, nepolirana
  • 0.50 šalica vino, desertno suho
  • 3 žlica peršin, list
  • sol
  • papar
  • 4 žlica maslac, neslani
  • 0.25 šalica parmezan

Priprema

  1. U velikoj tavi na umjerenoj vatri prepržite gljive i sjeckani luk. Kad puste tekućinu, smanjite vatru i miješajte dok gljive ne dobiju boju. Posolite ih i kuhajte još minutu pa izvadite iz tave.
  2. Još smanjite vatru i dodajte žlicu ulja u tavu. Umiješajte rižu i promiješajte. Ulijte vino i miješajte dok ga riža ne upije. Pojačajte vatru i dodajte pola šalice temeljca. Nastavite dodavati po pola šalice dok riža sve ne popije.
  3. Nakon 15-20 minuta ugasite vatru te začinite solju i paprom. Vratite gljive, dodajte maslac i lagano promiješajte. Naribajte parmezan po vrhu i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.