Recepti 13. listopada 2014.

Krostata s limunom

Krostata s limunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Tarte au citron je lagana, osvježavajuća i jednostavna pita od limuna

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 905

Nadjev

  • 5 kom jaje kokošje
  • 200 g šećer, kristal
  • 4 kom limunova korica
  • 4 kom limunov sok
  • 2.50 dl vrhnje za šlag
  • 15 g šećer, u prahu

Tijesto

  • 180 g pšenično brašno, bijelo
  • 85 g maslac, neslani
  • 45 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Za tijesto u multipraktik stavimo brašno, maslac i šećer i miksamo u mrvičastu smjesu. Dodamo jaje i miksamo dok se tijesto ne oblikuje u loptu.
  2. Na pobrašnjenoj površini razvaljamo tijesto u veliki krug kojim ćemo obložiti kalup. Stavimo ga najmanje 30 minuta u hladnjak.
  3. Za nadjev istučemo jaja i šećer. Umiješamo limunovu koricu i sok, pa vrhnje. Stavimo 1 sat u hladnjak.
  4. Zagrijemo pećnicu na 190 °C. Tijesto obložimo papirom za pečenje, napunimo ga kuglicama za pečenje pa pečemo 10 minuta. Izvadimo papir i kuglice za pečenje pa pečemo još 5 minuta.
  5. Smanjimo temperaturu pećnice na 140 °C. Ulijemo nadjev s limunom, pazeći da se ne prelije izvan ruba. Pečemo 30 minuta.
  6. Izvadimo iz pećnice pa ostavimo da se hladi. Poslužimo posuto šećerom u prahu i limunovom koricom.

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.