gastro postao
Jednostavna istarska slastica od prženog tijesta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 391
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- vino bijelo
- 5 g sol
- 50 g šećer, u prahu
Priprema
- Brašno, šećer, jaja, 0.5 dl ulja, sol i vino (malvazija) dobro umijesiti u tvrdo tijesto. Podijeliti tijesto na tri dijela, oblikovati hljepčiće i ostaviti ih pokrivene oko 20 minuta.
- Tada ih izvaljati valjkom u što tanji list ili, još bolje, provući kroz ručni stroj za valjanje tijesta. Dobivene listove tijesta razrezati u trake široke oko 2 centimetra, pa svaku traku ispreplesti u mašnice.
- Takve kroštule pržiti u zagrijanom ulju s jedne i druge strane, pa pržene, još tople, posipati šećerom.