Recepti 13. listopada 2014.

Kroštule s vinom

Kroštule s vinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna istarska slastica od prženog tijesta

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 391

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • vino bijelo
  • 5 g sol
  • 50 g šećer, u prahu

Priprema

  1. Brašno, šećer, jaja, 0.5 dl ulja, sol i vino (malvazija) dobro umijesiti u tvrdo tijesto. Podijeliti tijesto na tri dijela, oblikovati hljepčiće i ostaviti ih pokrivene oko 20 minuta.
  2. Tada ih izvaljati valjkom u što tanji list ili, još bolje, provući kroz ručni stroj za valjanje tijesta. Dobivene listove tijesta razrezati u trake široke oko 2 centimetra, pa svaku traku ispreplesti u mašnice.
  3. Takve kroštule pržiti u zagrijanom ulju s jedne i druge strane, pa pržene, još tople, posipati šećerom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.