Recepti 13. listopada 2014.

Kruh s Caprija

gastro postao gastro.24sata.hr
Obični kruh postaje ukusno i originalno jelo ako se križno zareže na više mjesta, napuni sirom, začinima i omiljenim povrćem, a potom kratko zapeče u aluminijskoj foliji

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 199

Kruh

  • 1 kom kruh pšenični, bijeli
  • 200 g gouda punomasni
  • 2 šalica peršin, list
  • 2 šalica rajčica, crvena
  • svježe mljeveni papar
  • origano
  • majčina dušica

Umak

  • 2 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.50 šalica majoneza
  • 1 žlica senf
  • 8 kom krastavci, kiseli

Priprema

  1. Zarežite kruh pa ga napunite sirom, začinima i natrganim listovima peršina te sitno nasjeckanim rajčicama.
  2. Omotajte sve u foliju i pecite na 180°c od 10 do 15 minuta. zatim izvadite i razmotajte foliju te pecite još 10-15 minuta.
  3. Narežite kisele krastavce, pomiješajte sa sastojcima za umak i poslužite uz kruh.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.