gastro postao
Obični kruh postaje ukusno i originalno jelo ako se križno zareže na više mjesta, napuni sirom, začinima i omiljenim povrćem, a potom kratko zapeče u aluminijskoj foliji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 199
Kruh
- 1 kom kruh pšenični, bijeli
- 200 g gouda punomasni
- 2 šalica peršin, list
- 2 šalica rajčica, crvena
- svježe mljeveni papar
- origano
- majčina dušica
Umak
- 2 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.50 šalica majoneza
- 1 žlica senf
- 8 kom krastavci, kiseli
Priprema
- Zarežite kruh pa ga napunite sirom, začinima i natrganim listovima peršina te sitno nasjeckanim rajčicama.
- Omotajte sve u foliju i pecite na 180°c od 10 do 15 minuta. zatim izvadite i razmotajte foliju te pecite još 10-15 minuta.
- Narežite kisele krastavce, pomiješajte sa sastojcima za umak i poslužite uz kruh.
Izvor Skuhatćute