Recepti Desert 02. siječnja 2025.

Kruh s kruškama: sočan i savršen uz kavu

Desert
10 MIN
70 MIN
18
SREDNJE
slatki kruh, kruh s kruškama
Slatki kruh s kruškama
foto: Jenn, The Purposeful Mom/Pinterest
Topao, mirisan i savršen, kruh s kruškama donosi čaroliju blagdana u svaki zalogaj. Isprobaj ga, podijeli s prijateljima (ili ne) i uživaj u toj jednostavnoj, slatkoj radost

Ako misliš da je banana kruh neizostavan klasik, pričekaj dok ne zagrizeš u ovu verziju slatkog kruha s kruškama! Naš recept za kruh s kruškama inspiriran je receptom iz knjige "Southern Cakes", a ima bogatu, toplu aromu cimeta, nježnu teksturu i okus koji se savršeno slaže s popodnevnom kavom. No odličan je i za doručak, naravno!

Za razliku od kruha od banane, ovdje je suptilna slatkoća krušaka u glavnoj ulozi, a kombinacija s orašastim plodovima i vanilijom čini ga neodoljivim blagdanskim užitkom.

Što dulje stoji, to je bolji

Kruh od krušaka nije samo zamjena za kruh od banane – on je nova zvijezda na tvojoj listi recepata za isprobavanje! I, da, poput dobrog vina je – s vremenom postaje sve bolji! Čuvaj ga na sobnoj temperaturi do 3 dana, ili ga umotaj i stavi u hladnjak, gdje može stajati do tjedan dana.

slatki kruh, kruh s kruškama | Author: Jenn, The Purposeful Mom/Pinterest Slatki kruh s kruškama foto: Jenn, The Purposeful Mom/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Kruh s kruškama
10 MIN
pripreme
70 MIN
kuhanja
18
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Brašno 3 šalica
  • Soda bikarbona 1 žličica
  • Prašak za pecivo 0,25 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Cimet 1 žličica
  • Orasi 1 šalica
  • Maslac 0,75 šalica
  • Jaje 3 kom
  • Šećer 2 šalica
  • Kruška 3 kom
  • Ekstrakt vanilije 2 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175 °C. Lagano premaži maslacem i pobrašni duhuljasti kalup za kruh.


  2. U velikoj posudi pomiješaj brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i cimet, pa sve dobro promiješaj vilicom. Izdvoji oko 1/4 šalice smjese s brašnom i pomiješaj je u manjoj posudi s nasjeckanim orasima, miješajući i protresajući da se orasi oblože brašnom.


  3. Oguli i očisti kruške, a zatim ih naribaj. Trebat će ti ukupno 2 šalice naribanih krušaka; nakratko ih ostavi sa strane. U srednje velikoj zdjeli pomiješaj omekšali maslac, lagano umućena jaja, šećer, naribane kruške, orahe i vaniliju te miješaj dok se sve dobro ne sjedini.

    Prebaci smjesu s kruškama u smjesu s brašnom i lagano miješaj dok brašno potpuno ne nestane i dok tijesto ne postane ravnomjerno vlažno.


    kruške



  4. Brzo prebaci tijesto u pripremljeni kalupe i peci na 175°C, 60-70 minuta ili dok kruh ne poprimi lijepu zlatnosmeđu boju, postane čvrst na vrhu, a drveni štapić umetnut u sredinu ne izađe čist.


  5. Ohladi kruh u kalupu na rešetki za hlađenje ili na presavijenom kuhinjskom ručniku oko 10 minuta. Zatim ga izvadi na tanjur ili rešetku za hlađenje, gornjom stranom okrenutom prema gore, i pusti da se potpuno ohladi.

    Posluži ga takvog kakav jest, pospi ga šećerom u prahu ili prelij jednostavnom glazurom pripremljenom od 3 žlice mlaćenice, malo vanilije i 2 šalice šećera u prahu, dobro izmiješanih zajedno.


Slatki kruh? Može i na ove načine!

čokoladni kruh s nutellom Možda vas zanima... NUTELLA KRUH Prefino čokoladno čudo iz pećnice Recepti Možda vas zanima... Slatki kruh od jabuka i borovnica prizvat će dobar dan! Recepti Možda vas zanima... Ovo su naši najbolji recepti za banana bread Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.