Jesi li od onih koji se bude pet minuta prije onog krajnjeg vremena kad moraš izići i onda trčiš na posao? Eh, da, sve je jasno. Nećemo pametovati o tome kako bi bilo bolje probuditi se na vrijeme i u miru pojesti doručak i i uživati u kavi. Nećemo reći da bi to bilo mudrije i zdravije. Jer svi znamo da bi bilo, ali isto tako svi znamo da smo stalno u nekoj stisci s vremenom i da nam doručak jednostavno nekad nije na pameti. No, uz ovaj slatki kruh od jabuka i borovnica, možda promijenimo tvoje navike!
Slatki kruh je idealno rješenje za one koji će izabrati radije onih pet minuta "snuzanja", nego doručak. A trik je u tom da slatki kruh od jabuka i borovnica možete pripremiti navečer. Kad ga ispečete, ohlađenog ga omotajte u foliju i uživajte u odličnom doručku ili gablecu sljedećih nekoliko dana. U onih pet minuta valjda ćete uspjeti odrezati komad i spremiti ga za doručak na poslu, ako ništa drugo.
Sastojci:
- 80 ml kokosovog ulja
- 90 ml meda
- 1 veliko jaje
- 120 ml grčkog jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 naribana jabuka
- 200 g brašna
- 1 žličica praška ze pecivo
- ½ žličice sode
- ½ žličice soli
- 1 žličica cimeta
- 200 g borovnica
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži maslacem duguljasti kalup za kruh.
- Izmiksaj jaje s jogurtom, vanilijom, medom i uljem. Dodaj naribanu jabuku i promiješaj.
- U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu, sol, cimet i borovnice.
- Sjedini obje smjese uz pomoć špatule ili drvene žlice.
- Premjesti smjesu u pripremljeni kalup i peci 40 – 50 minuta, sve dok čačkalica kojom probodeš sredinu ne izađe čista.
- Pričekaj da se kruh potpuno ohladi prije rezanja ili spremanja.
Ako smo ovim receptom uspjeli barem malo utjecati na tvoje jutarnje navike - drago nam je! Jer, uistinu nije teško i ne zahtijeva puno truda, a rezultat je zdravija prehrana i - zdraviji organizam. Potrudi se!
A osim tog - fino je.
Dobar tek!