Recepti 02. kolovoza 2016.

Kremasto i fino: Krumpiri s nadjevom od vrhnja i povrća

punjeni krumpir
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečene krumpire najbolje je nadjenuti povrćem i vrhnjem ili umakom po želji kako ne bi bili suhi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 509

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • rajčica, crvena
  • 2 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom ljubičasti luk
  • list bosiljka
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 30 kom masline, crne
  • 1 kom salata, zelena
  • sol
  • papar
  • 200 g kukuruz iz konzerve

Priprema

  1. Krumpire temeljito operite, očistite koru četkicom, obrišite i svaki umotajte u aluminijsku foliju. Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
  2. Dok se krumpiri peku, sitno nasjeckajte rajčicu, krastavce, papriku, luk i masline. Dodajte kukuruz.
  3. Kad se krumpiri ispeku, odrežite im vrh i i lagano izdubite. Dio izdubljenoga krumpira propasirajte vilicom i pomiješajte s kiselim vrhnjem, nasjeckanim povrćem te začinite solju i paprom. Ukrasite salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.