gastro postao
Hranjiva i ukusna juha za čiju pripremu uopće ne trebate biti neki velik majstor u kuhinji
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 519
Potrebno vam je
- 2000 g krumpir, zreli
- 1.50 l pileći temeljac
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 100 g maslac, slani
- 0.50 dl vino bijelo
- sol
- papar
Priprema
- Kuhajte krumpir u pilećem temeljcu dok ne omekša.
- Krumpir usitnite u blenderu, postepeno miksajući dio po dio, a na kraju dodajte 5 šalica temeljca i zajedno usitnite do pirea.
- Bijeli dio poriluka prepolovite po dužini Ii namačite u vodi da se ispere. Zatim tanko narežite I pirjajte na maslacu do prozirne boje.
- Ulijte bijelo vino pa kuhajte još 3 minute.
- U većem loncu pomiješajte ostatak pilećeg temeljca s porilukom te dodajte pire od krumpira i zagrijavajte do vrenja.
- Začinite sa soli i paprom pa nastavite kuhati do željene gustoće. Po potrebi dodajte još temeljca ili malo vode.