Recepti 06. travnja 2016.

Odmorite od mesa: Slasna juha od krumpira

Krumpirova juha
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjiva i ukusna juha za čiju pripremu uopće ne trebate biti neki velik majstor u kuhinji

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 519

Potrebno vam je

  • 2000 g krumpir, zreli
  • 1.50 l pileći temeljac
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 100 g maslac, slani
  • 0.50 dl vino bijelo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Kuhajte krumpir u pilećem temeljcu dok ne omekša.
  2. Krumpir usitnite u blenderu, postepeno miksajući dio po dio, a na kraju dodajte 5 šalica temeljca i zajedno usitnite do pirea.
  3. Bijeli dio poriluka prepolovite po dužini Ii namačite u vodi da se ispere. Zatim tanko narežite I pirjajte na maslacu do prozirne boje.
  4. Ulijte bijelo vino pa kuhajte još 3 minute.
  5. U većem loncu pomiješajte ostatak pilećeg temeljca s porilukom te dodajte pire od krumpira i zagrijavajte do vrenja.
  6. Začinite sa soli i paprom pa nastavite kuhati do željene gustoće. Po potrebi dodajte još temeljca ili malo vode.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.