Recepti 03. listopada 2014.

Kruščići s okusom pizze

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto možete i izmiksati ako imate jak mikser. No na kraju ga morate dovršiti ručno, sve dok ne postane podatno i ne lijepi se za ruke

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 2.25 mala žlica suhi kvasac
  • 1 šalica voda
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 0.50 šalica parmezan
  • 3 žlica peršin, list
  • 10 list list bosiljka
  • 5 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte obje vrste brašna i sol te stavite sa strane.
  2. Rastopite kvasac u vodi, uspite šećer i miješajte. Dodajte brašnu i pomiješajte. Ostavite da se digne oko sat vremena. Narežite tijesto na kockice i pobrašnite da se ne zalijepe. Namastite i pobrašnite manje okrugle kalupe.
  3. Pomiješajte sir, usitnjene začine i češnjak pa otopljeni maslac te pomiješajte žlicom. Dodajte smjesu kockicama od tijesta i promiješajte tako da se sve oblože.
  4. Napunite kalupe nešto više od polovice i pustite da se tijesto još digne 30 minuta. Pecite 25-30 minuta. Poslužite uz topli umak od rajčice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.