gastro postao
Tijesto možete i izmiksati ako imate jak mikser. No na kraju ga morate dovršiti ručno, sve dok ne postane podatno i ne lijepi se za ruke
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 2.25 mala žlica suhi kvasac
- 1 šalica voda
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica maslac, slani
- 0.50 šalica parmezan
- 3 žlica peršin, list
- 10 list list bosiljka
- 5 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte obje vrste brašna i sol te stavite sa strane.
- Rastopite kvasac u vodi, uspite šećer i miješajte. Dodajte brašnu i pomiješajte. Ostavite da se digne oko sat vremena. Narežite tijesto na kockice i pobrašnite da se ne zalijepe. Namastite i pobrašnite manje okrugle kalupe.
- Pomiješajte sir, usitnjene začine i češnjak pa otopljeni maslac te pomiješajte žlicom. Dodajte smjesu kockicama od tijesta i promiješajte tako da se sve oblože.
- Napunite kalupe nešto više od polovice i pustite da se tijesto još digne 30 minuta. Pecite 25-30 minuta. Poslužite uz topli umak od rajčice.
Izvor Skuhatćute