gastro postao
Čupave kuglice ukusni su zalogaji kojima ćete iznenaditi goste, a idealno pašu uz ohlađeno vino
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 527
Potrebno vam je
- 170 g pšenično brašno, bijelo
- 170 g ovčji sir
- 60 g maslac, slani
- 3 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica crvena paprika
- vlasac ( listovi)
- 4 dl ulje suncokretovo
- sol
- zobene pahuljice
Priprema
- U loncu zakuhajte litru vode u koju ste dodali malo maslaca. Kada zavrije, maknite s vatre i u kipuću vodu postupno miješajući sipajte prosijano brašno.
- Miješajte bez prestanka pjenjačem kako se ne bi napravile grudice i kako bi smjesa ostala ravnomjerna. Lonac sa smjesom vode, maslaca i brašna vratite na vatru te nastavite miješati drvenom kuhačom sve dok se smjesa ne počne odvajati od stijenki lonca.
- Tada ponovno maknite s vatre i dodajte dva jaja koja ste prethodno izmutili. Važno je da ne prestanete miješati kako bi se jaja prožela s tijestom.
- Isto učinite i sa sitno nasjeckanim vlascem, sirom i paprikom te cvijetom soli koji ćete također umiješati.
- Kada ste izmiješali sve sastojke, oblikujte žlicom knedlice, uvaljajte ih u zobene pahuljice.
- Pohajte ih kratko sa svih strana u vrućem ulju do zlatne boje.
Izvor 'Tako me mama učila'; Marina Gaši