Recepti 30. ožujka 2015.

Kuglof

kuglof
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni i udomaćeni desert za Uskrs svakako je kuglof

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 711

Potrebno vam je

  • 200 g glatko brašno
  • 250 g maslac, slani
  • 0.50 žličica sol
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 150 g čokolada za kuhanje
  • 120 g šećer, kristal
  • 4 kom jaje kokošje
  • 125 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 žlica tamni rum

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180C. Premažite kalup za kuglof maslacem i pospite brašnom.
  2. U posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  3. Narežite čokoladu i rastopite je na pari.
  4. Pjenasto umutite šećer, vanilin šećer i maslac.
  5. Tijekom miješanja dodajte jaja pa neizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko. Dodajte rum.
  6. Pola smjese izmiješajte s otopljenom čokoladom.
  7. U pripremljeni kalupo naizmjence stavljajte čokoladnu i bijelu smjesu. Zatim nožem lagano izmiješajte kako biste dobili izgled mramora
  8. Pecite kolač oko 30 minuta. Kad je pečen, ostavite ga neka se malo ohladi u kalupu, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

Izvor Uskrsna kuharica 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.