gastro postao
Omiljeni i udomaćeni desert za Uskrs svakako je kuglof
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 711
Potrebno vam je
- 200 g glatko brašno
- 250 g maslac, slani
- 0.50 žličica sol
- 1 žličica prašak za pecivo
- 150 g čokolada za kuhanje
- 120 g šećer, kristal
- 4 kom jaje kokošje
- 125 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1 kom vanilin šećer
- 1 žlica tamni rum
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180C. Premažite kalup za kuglof maslacem i pospite brašnom.
- U posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- Narežite čokoladu i rastopite je na pari.
- Pjenasto umutite šećer, vanilin šećer i maslac.
- Tijekom miješanja dodajte jaja pa neizmjence brašno, prašak za pecivo i mlijeko. Dodajte rum.
- Pola smjese izmiješajte s otopljenom čokoladom.
- U pripremljeni kalupo naizmjence stavljajte čokoladnu i bijelu smjesu. Zatim nožem lagano izmiješajte kako biste dobili izgled mramora
- Pecite kolač oko 30 minuta. Kad je pečen, ostavite ga neka se malo ohladi u kalupu, a zatim ga prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Izvor Uskrsna kuharica 24sata