Recepti 13. listopada 2014.

Kuhana tuna s maslinovim uljem i vinskim octom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljenu tunu možete jesti nekoliko dana jer će sačuvati sve okuse

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 570

Potrebno vam je

  • 1000 g tuna
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 3 žlica vinski ocat
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 kom peršin, korijen
  • 2 kom kapula
  • papar u zrnu
  • 2 kom lovorov list
  • 2 kom klinčići
  • 1 kom limun
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Meso tune, u jednom komadu, kuhajte polako oko jedan sat u osoljenoj vodi s malo ulja, octom, korijenom celera i peršina, paprom u zrnu i lovorovim listom.
  2. Kada je riba kuhana izvadite je, ocijedite, stavite na pladanj, popaprite i obložite lovorom i klinčićima, zalijte maslinovim uljem i ostavite 24 sata u hladnjaku. (Tako pripremljenu tunu možete koristiti za jelo nekoliko dana.)

Ovako pripremljenu tunu možete jesti nekoliko dana jer će sačuvati sve okuse

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.