gastro postao
Ovako pripremljenu tunu možete jesti nekoliko dana jer će sačuvati sve okuse
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 570
Potrebno vam je
- 1000 g tuna
- 2 dl ulje maslinovo
- 3 žlica vinski ocat
- 1 kom celer, korijen
- 1 kom peršin, korijen
- 2 kom kapula
- papar u zrnu
- 2 kom lovorov list
- 2 kom klinčići
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Meso tune, u jednom komadu, kuhajte polako oko jedan sat u osoljenoj vodi s malo ulja, octom, korijenom celera i peršina, paprom u zrnu i lovorovim listom.
- Kada je riba kuhana izvadite je, ocijedite, stavite na pladanj, popaprite i obložite lovorom i klinčićima, zalijte maslinovim uljem i ostavite 24 sata u hladnjaku. (Tako pripremljenu tunu možete koristiti za jelo nekoliko dana.)
Ovako pripremljenu tunu možete jesti nekoliko dana jer će sačuvati sve okuse