gastro postao
                                            
                                        
                                    Od sira možete izabrati fetu ili mozzarellu, a u sirup dodajte i malo limunova soka
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 804
Tijesto
- 1.50 kom kadaif
 - 200 g mozzarella
 - 2 šalica maslac, neslani
 - 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
 - 3 žlica pistacije
 
Sirup
- 2 šalica šećer, kristal
 - 2 šalica voda
 
Priprema
- Stalno miješajući, kuhajte šećer i vodu za sirup dok se šećer ne otopi. Kad prokuha, maknite s vatre i ohladite.
 - U blenderu usitnite kadaif pa ga dodajte u tavu na otopljen maslac i, miješajući, pecite. Ulijte mlijeko i miješajte dok se ne upije. Maknite s vatre.
 - U posudu za pite stavite pola tijesta, pritisnite ga, na njega stavite sir te ga pritisnite, a po tome stavite ostatak tijesta. Pecite oko 45 minuta na 180°C. Prelijte kunefe ohlađenim sirupom i pospite narezanim pistacijama.
 
Izvor Skuhatćute