Recepti 03. listopada 2014.

Kunefe

gastro postao gastro.24sata.hr
Od sira možete izabrati fetu ili mozzarellu, a u sirup dodajte i malo limunova soka

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 804

Tijesto

  • 1.50 kom kadaif
  • 200 g mozzarella
  • 2 šalica maslac, neslani
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 žlica pistacije

Sirup

  • 2 šalica šećer, kristal
  • 2 šalica voda

Priprema

  1. Stalno miješajući, kuhajte šećer i vodu za sirup dok se šećer ne otopi. Kad prokuha, maknite s vatre i ohladite.
  2. U blenderu usitnite kadaif pa ga dodajte u tavu na otopljen maslac i, miješajući, pecite. Ulijte mlijeko i miješajte dok se ne upije. Maknite s vatre.
  3. U posudu za pite stavite pola tijesta, pritisnite ga, na njega stavite sir te ga pritisnite, a po tome stavite ostatak tijesta. Pecite oko 45 minuta na 180°C. Prelijte kunefe ohlađenim sirupom i pospite narezanim pistacijama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.