gastro postao
Od sira možete izabrati fetu ili mozzarellu, a u sirup dodajte i malo limunova soka
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 804
Tijesto
- 1.50 kom kadaif
- 200 g mozzarella
- 2 šalica maslac, neslani
- 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 3 žlica pistacije
Sirup
- 2 šalica šećer, kristal
- 2 šalica voda
Priprema
- Stalno miješajući, kuhajte šećer i vodu za sirup dok se šećer ne otopi. Kad prokuha, maknite s vatre i ohladite.
- U blenderu usitnite kadaif pa ga dodajte u tavu na otopljen maslac i, miješajući, pecite. Ulijte mlijeko i miješajte dok se ne upije. Maknite s vatre.
- U posudu za pite stavite pola tijesta, pritisnite ga, na njega stavite sir te ga pritisnite, a po tome stavite ostatak tijesta. Pecite oko 45 minuta na 180°C. Prelijte kunefe ohlađenim sirupom i pospite narezanim pistacijama.
Izvor Skuhatćute