Recepti 13. listopada 2014.

Lagana salata od tune

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite brzinsku salatu koja može zamijeniti i glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 23

Potrebno vam je

  • 1 kom tuna, konz. u ulju
  • 0.25 šalica celer, list
  • 3 žlica orah, suhi
  • 3 žlica peršin, list
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 1 kom salata, zelena
  • 1 kom paprika, zelena
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žlica senf
  • 1 žlica med, vrcani
  • 4 žlica limunov sok
  • 0.25 šalica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Pomiješajte tunu, celer, orahe, peršin i luk.
  2. Sastojke za preljev izmiješajte u mikseru postepeno dodavajući maslinovo ulje. Miješajte sve dok se sjemenke suncokreta dobro ne usitne.
  3. Prelijte preljev preko tune, promiješajte i servirajte na „krevetu“ od zelene salate i paprike narezane na kolute.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.