gastro postao
Pripremite brzinsku salatu koja može zamijeniti i glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 23
Potrebno vam je
- 1 kom tuna, konz. u ulju
- 0.25 šalica celer, list
- 3 žlica orah, suhi
- 3 žlica peršin, list
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 1 kom salata, zelena
- 1 kom paprika, zelena
- 3 režanj češnjak
- 1 žlica senf
- 1 žlica med, vrcani
- 4 žlica limunov sok
- 0.25 šalica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte tunu, celer, orahe, peršin i luk.
- Sastojke za preljev izmiješajte u mikseru postepeno dodavajući maslinovo ulje. Miješajte sve dok se sjemenke suncokreta dobro ne usitne.
- Prelijte preljev preko tune, promiješajte i servirajte na „krevetu“ od zelene salate i paprike narezane na kolute.