Recepti 24. ožujka 2023.

Lagane i neodoljive: Kozice s umakom od majoneze

Kozice s majonezom
Kozice s majonezom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kozice s umakom od majoneze - postoji li osoba kojoj se ovo jelo neće svidjeti? Tako jednostavno, a tako fino, istovremeno i sočno i hrskavo...

Priprema kod kuće je jednostavna, ali zahtjeva i strpljenje, pogotovo onaj dio kada trebaš skinuti ljuske i očistiti kozice - ako ih kupuješ svježe. No stvar može biti i vrlo jednostavna ako kupiš već gotove, očišćene. 

Ovo ukusno i kremasto jelo savršen je izbor kao glavno jelo za večeru ili ručak uz malo kuhane riže. A može se poslužiti i na preprženom tostu kao ukusan zalogaj.

 

Špageti s kozicama Možda vas zanima... Špageti s kozicama i rukolom - dostupan luksuz Recepti

 

Nama je ovo definitivno jedan od dražih azijskih recepata jer volimo okus ljutkasto-slatke majoneze u odnosu na hrskave marinirane i pržene kozice. To je prekrasna kombinacija okusa i tekstura zbog koje ćeš ovo jelo sigurno upisati u svoju kuharicu!

 

 | Author: Shutterstock Kozice s majonezom foto: Shutterstock

Kozice s umakom od majoneze

Sastojci za 4 osobe:

  • 800 g kozica
  • 2 žumanjka
  • 1 žličica gorušice
  • 1 žlica soka od limuna
  • 200 ml ulja
  • po 1 žlica sjeckanog vlasca i kopra
  • sol i papar
  • 1 ljuta papričica
  • 1 češanj češnjaka

 

Možda vas zanima... Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu Recepti

 

Priprema:

  1. Izmiksaj žumanjke sa žlicom gorušice, žlicom soka od limuna i malo soli pa u tankom mlazu polagano umiješaj 200 ml ulja.
  2. U majonezu umiješaj po 1 žlicu sjeckanog vlasca, kopra i soka od limuna te soli i papra po vlastitom ukusu.
  3. Operi 1 ljutu papričicu, prereži je popola, očisti od sjemenki i nasitno je nareži, kao i 1 oljušteni češanj češnjaka. 
  4. Pomiješaj 800 g očišćenih, opranih i posušenih velikih kozica s ljutom papričicom, češnjakom, 1 žlicom gorušice i 3 žlice ulja.
  5. Marinirane kozice prži 3-4 minute sa svih strana pa ih posluži uz majonezu sa začinskim biljem.

 

Možda vas zanima... Kozice s umakom od čilija - napravi ih kao u najboljem tajlandskom restoranu Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.