Ako ti je Italija daleko, ti je približi sebi – tako bismo mogli parafrazirati činjenicu da su nam talijanski specijaliteti zapravo na dohvat ruke. Danas u supermarketima možeš kupiti vrlo kvalitetne smrznute kozice, tako da su ovi špageti dobitna kombinacija u bilo kojoj situaciji. No ako voliš nabaviti ih i svježe, samo naprijed – navijamo za tebe!
Ovo jelo sjajnog okusa pravi je luksuzni obrok koji si svi možemo priuštiti, a završiš li pripremu s kvalitetnim domaćim maslinovim uljem oduševit ćeš sve koji će ga jesti. Dodatak sušene slanine fino će ga aromatizirati.
Špageti s mesom kozica i rukolom
Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g špageta
- 100 g pancete
- 75 g rukole
- 2 češnja češnjaka
- 150 g očišćenog mesa kozica
- 40 g mrvica bijelog kruha
- 5 žlica maslinova ulja
- sol i papar
Priprema:
- Špagete skuhaj u dosta slane vode da budu al dente. Pancetu nareži na trakice, a rukolu očisti, operi i istrgaj na manje komade. Češnjak oljušti i sitno nasjeckaj.
- Tjesteninu ocijedi, ali sačuvaj oko 4 žlice vode od kuhanja. Na 2 žlice ulja hrskavo poprži krušne mrvice.
- Na 3 žlice ulja u drugoj tavici poprži češnjak, meso kozica i pancetu, primiješaj vodu od tjestenine, potom rukolu i špagete pa na kraju posoli i popapri. Jelo prije posluživanja pospi prženim mrvicama.