Recepti 23. siječnja 2023.

Špageti s kozicama i rukolom - dostupan luksuz

Špageti s kozicama
Špageti s kozicama i rikulom oduševljavaju svakim zalogajem foto: Dana Tentis/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo će te jelo automatski preseliti u neki mali talijanski restoran s autentičnom kuhinjom. Kombinacija okusa i boja je sjajna, a jelo je dostojno najboljih jelovnika i zapravo i nije skupo

Ako ti je Italija daleko, ti je približi sebi – tako bismo mogli parafrazirati činjenicu da su nam talijanski specijaliteti zapravo na dohvat ruke. Danas u supermarketima možeš kupiti vrlo kvalitetne smrznute kozice, tako da su ovi špageti dobitna kombinacija u bilo kojoj situaciji. No ako voliš nabaviti ih i svježe, samo naprijed – navijamo za tebe!

Ovo jelo sjajnog okusa pravi je luksuzni obrok koji si svi možemo priuštiti, a završiš li pripremu s kvalitetnim domaćim maslinovim uljem oduševit ćeš sve koji će ga jesti. Dodatak sušene slanine fino će ga aromatizirati.

 

Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza

 

Špageti s mesom kozica i rukolom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g špageta
  • 100 g pancete
  • 75 g rukole
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g očišćenog mesa kozica 
  • 40 g mrvica bijelog kruha
  • 5 žlica maslinova ulja
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Tagliatelle s prženim pršutom i češnjakom - ručak za sive dane Recepti

 

Priprema:

  1. Špagete skuhaj u dosta slane vode da budu al dente. Pancetu nareži na trakice, a rukolu očisti, operi i istrgaj na manje komade. Češnjak oljušti i sitno nasjeckaj. 
  2. Tjesteninu ocijedi, ali sačuvaj oko 4 žlice vode od kuhanja. Na 2 žlice ulja hrskavo poprži krušne mrvice.
  3. Na 3 žlice ulja u drugoj tavici poprži češnjak, meso kozica i pancetu, primiješaj vodu od tjestenine, potom rukolu i špagete pa na kraju posoli i popapri. Jelo prije posluživanja pospi prženim mrvicama.

 

Tjestenina s pečenim češnjakom Možda vas zanima... Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom Recepti Tjestenina sa sirom i brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne sa sirom i brokulom Marthe Stewart Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.