gastro postao
                                            
                                        
                                    Poigrajte se s lazanjama i odmaknite se od klasične pripreme tog talijanskog specijaliteta
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 718
Potrebno vam je
- 85 g sušena rajčica
 - 1 šalica crvena paprika
 - 0.25 šalica ulje maslinovo
 - 2 žlica vinski ocat
 - 1 mala žlica svježi timijan
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 4 šalica kelj glavati
 - 9 list tijesto za lazanje
 - 1.50 šalica ricotta
 - 1 šalica mozzarella
 
Priprema
- Sušene rajčice stavite u zdjelu s vodom dok ne omekšaju. U blenderu izmiksajte rajčice, 1/2 šalice tekućine u kojoj su bile, pečenu papriku, ulje, ocat, timijan te sol i papar. Kuhajte kelj na pari.
 - Podijelite umak na šest velikih kalupa za muffine.
 - Skuhajte tijesto za lazanje "al dente". Na kore stavite jednako ricotte, a na sir stavite kelj te zarolajte kore. Svaku rolicu prerežite po širini pa u svaki kalup stavite po tri polovice narezanom stranom prema gore.
 - Pospite mozzarellom i ostatkom umaka. Pecite 20 min na 190°c.
 
Izvor Skuhatćute