gastro postao
Poigrajte se s lazanjama i odmaknite se od klasične pripreme tog talijanskog specijaliteta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 718
Potrebno vam je
- 85 g sušena rajčica
- 1 šalica crvena paprika
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat
- 1 mala žlica svježi timijan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 šalica kelj glavati
- 9 list tijesto za lazanje
- 1.50 šalica ricotta
- 1 šalica mozzarella
Priprema
- Sušene rajčice stavite u zdjelu s vodom dok ne omekšaju. U blenderu izmiksajte rajčice, 1/2 šalice tekućine u kojoj su bile, pečenu papriku, ulje, ocat, timijan te sol i papar. Kuhajte kelj na pari.
- Podijelite umak na šest velikih kalupa za muffine.
- Skuhajte tijesto za lazanje "al dente". Na kore stavite jednako ricotte, a na sir stavite kelj te zarolajte kore. Svaku rolicu prerežite po širini pa u svaki kalup stavite po tri polovice narezanom stranom prema gore.
- Pospite mozzarellom i ostatkom umaka. Pecite 20 min na 190°c.
Izvor Skuhatćute