Recepti 03. listopada 2014.

Lazanje-rolice

gastro postao gastro.24sata.hr
Poigrajte se s lazanjama i odmaknite se od klasične pripreme tog talijanskog specijaliteta

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 718

Potrebno vam je

  • 85 g sušena rajčica
  • 1 šalica crvena paprika
  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat
  • 1 mala žlica svježi timijan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 šalica kelj glavati
  • 9 list tijesto za lazanje
  • 1.50 šalica ricotta
  • 1 šalica mozzarella

Priprema

  1. Sušene rajčice stavite u zdjelu s vodom dok ne omekšaju. U blenderu izmiksajte rajčice, 1/2 šalice tekućine u kojoj su bile, pečenu papriku, ulje, ocat, timijan te sol i papar. Kuhajte kelj na pari.
  2. Podijelite umak na šest velikih kalupa za muffine.
  3. Skuhajte tijesto za lazanje "al dente". Na kore stavite jednako ricotte, a na sir stavite kelj te zarolajte kore. Svaku rolicu prerežite po širini pa u svaki kalup stavite po tri polovice narezanom stranom prema gore.
  4. Pospite mozzarellom i ostatkom umaka. Pecite 20 min na 190°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.