gastro postao
Ovaj talijanski specijalitet je jednako ukusan ako umjesto špinata upotrijebite kelj
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 69
Potrebno vam je
- 500 g špinat
- 4 žlica maslac, slani
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- muškatni oraščić
- papar
- 100 g svježi kravlji sir
- 100 g ovčji sir
- 2 kom rajčica, crvena
- 250 g tijesto za lazanje
- 1 žlica ulje maslinovo
- origano
- sol
Priprema
- Špinat operite i blanširajte u slanoj vodi, ocijedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuhao. Zagrijte maslac za bešamel i propržite na njemu brašno. Kad postane svijetložuto, dolijevajte mlijeko i dl vode u kojoj se kuhao špinat.
- Začinite muškatnim oraščićem i paprom te umiješajte usitnjeni svježi sir. Ovčji sir razmrvite, a oprane rajčice narežite na ploške. Lazanje skuhajte u slanoj vodi s uljem.
- Posudu za pečenje premažite uljem te složite rajčice koje ste posuli origanom i ovčjim sirom. Na to posložite red špinata, malo bešamela i tijesto za lazanje, zatim opet tim redom, rajčice, špinat, bešamel i preostale listove tijesta koje obilno zalijte bešamelom. Zapecite u pećnici 30 minuta na srednjoj prečki na 180°C.