Recepti 09. listopada 2014.

Lazanje sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj talijanski specijalitet je jednako ukusan ako umjesto špinata upotrijebite kelj

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 69

Potrebno vam je

  • 500 g špinat
  • 4 žlica maslac, slani
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • muškatni oraščić
  • papar
  • 100 g svježi kravlji sir
  • 100 g ovčji sir
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 250 g tijesto za lazanje
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • origano
  • sol

Priprema

  1. Špinat operite i blanširajte u slanoj vodi, ocijedite i sačuvajte vodu u kojoj se kuhao. Zagrijte maslac za bešamel i propržite na njemu brašno. Kad postane svijetložuto, dolijevajte mlijeko i dl vode u kojoj se kuhao špinat.
  2. Začinite muškatnim oraščićem i paprom te umiješajte usitnjeni svježi sir. Ovčji sir razmrvite, a oprane rajčice narežite na ploške. Lazanje skuhajte u slanoj vodi s uljem.
  3. Posudu za pečenje premažite uljem te složite rajčice koje ste posuli origanom i ovčjim sirom. Na to posložite red špinata, malo bešamela i tijesto za lazanje, zatim opet tim redom, rajčice, špinat, bešamel i preostale listove tijesta koje obilno zalijte bešamelom. Zapecite u pećnici 30 minuta na srednjoj prečki na 180°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.