gastro postao
Idealna zimska salata s poširanim jajem za predjelo ili kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 250 g leća, suha
- 4 kom krumpir, zreli
- 1 vezica peršin, list
- 1 vezica bosiljak, vezica
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Leću dobro isperite u hladnoj vodi, ocijedite. Stavite u zdjelu, prelijte vodom i pustite da se namače preko noći. Kuhajte oko 30 minuta na laganoj vatri u posoljenoj vodi, ili uzmite leću iz konzerve i dobro ju isperite.
- Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi.
- Peršin i bosiljak grubo nasjeckajte.
- U zdjeli pomiješajte leću, kuhani krumpir i začinsko bilje, začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
- Jaja poširajte i poslužite uz salatu od leće i krumpira. Jelo začinite svježe mljevenim paprom i maslinovim uljem.