Fina, topla i stvorena za jesenske dane, juha od leće, piletine i povrća slaže se uz svaki lijeni dan. Popržite piletinu, dodajte povrće poput mrkve, krumpira i špinata, a zatim sve zajedno začinite jednostavnim divnim aromama timijana, crvene paprike i lovorovog lista.
Za više okusa, kombinaciji možete dodati i kobasicu po izboru.
Ovo jelo nalik je na tursku inačicu u kojoj se zelena leća, pureća prsa, luk, mrkve, rajčica, krumpir, češnjak, lovor i začini ubacuju u sporo električno kuhalo da bi se zatim kuhali šest sati. Naša verzija nešto je jednostavnija, no gotovo jednako ukusna. U slast!
Potrebno vam je:
- 400 g bijelog pilećeg mesa
- 2 mrkve
- 1 crvena paprika
- 1 krumpir
- 3 režnja češnjaka
- 1 šalica leće
- 1 šaka špinata
- 2 l vode
- sol
- svježe mljeveni papar
- sušeni timijan
- 1 žličica crvene paprike
- 1 list lovora
- peršin, list
- limunov sok
- maslinovo ulje
Priprema:
- Narežite prsa na komadiće pa ih posolite i popaprite.
- Popržite piletinu na ulju pa je maknite s tave.
- Nasjeckajte luk, papriku i mrkvu i pržite ih u istoj posudi 3-4 min, dodajte narezani krumpir i leću.
- Začinite soli i paprom te dodajte timijan, lovor, mljevenu papriku i naribani češnjak.
- Ulijte vodu i vratite piletinu u posudu.
- Zakuhajte i kuhajte oko 15 min.
- Oprane listove špinata nakidajte u varivo, dodajte peršin, a kad špinat uvene, provjerite treba li još začina.
- Iscijedite u varivo sok limuna i maknite s vatre.