Recepti 03. listopada 2014.

Lepinje od slanine

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne lepinje s pirjanom slaninom, lukom i češnjakom poslužite za doručak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 18

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 168

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 15 g suhi kvasac
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 40 g mast svinjska, nesoljena
  • 200 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica mažuran
  • 200 g ražena prekrupa

Priprema

  1. Brašno (T-1050) i prekrupu pomiješajte s kvasom u prahu, suhim kvascem, šećerom i solju. Mijesite deset minuta s rastopljenom mašću i 350 ml mlake vode. Prema potrebi dodajte i malo brašna.
  2. Zdjelu pospite brašnom. Od tijesta oblikujte kuglu i u pokrivenoj zdjeli ostavite na toplome mjestu da se diže dva sata. Slaninu narežite na kockice i rastopite na tavi. Dodajte luk i češnjak.
  3. Pirjajte, ocijedite, začinite mažuranom i paprom. Izvaljajte 18 okruglih kruščića, stavite u namašćeni lim, spljoštite u lepinje, pokrijte i ostavite da se diže još 30 minuta. U sredini lagano stisnite mokrim prstima te napunte smjesom luka i slanine. Pecite 20-25 minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.