gastro postao
Ukusne lepinje s pirjanom slaninom, lukom i češnjakom poslužite za doručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 18
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 168
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 15 g suhi kvasac
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 40 g mast svinjska, nesoljena
- 200 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 mala žlica mažuran
- 200 g ražena prekrupa
Priprema
- Brašno (T-1050) i prekrupu pomiješajte s kvasom u prahu, suhim kvascem, šećerom i solju. Mijesite deset minuta s rastopljenom mašću i 350 ml mlake vode. Prema potrebi dodajte i malo brašna.
- Zdjelu pospite brašnom. Od tijesta oblikujte kuglu i u pokrivenoj zdjeli ostavite na toplome mjestu da se diže dva sata. Slaninu narežite na kockice i rastopite na tavi. Dodajte luk i češnjak.
- Pirjajte, ocijedite, začinite mažuranom i paprom. Izvaljajte 18 okruglih kruščića, stavite u namašćeni lim, spljoštite u lepinje, pokrijte i ostavite da se diže još 30 minuta. U sredini lagano stisnite mokrim prstima te napunte smjesom luka i slanine. Pecite 20-25 minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute