Recepti 13. listopada 2014.

Lepinjice s mladim lukom

Lepinjice s mladim lukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Čitateljica Martina Pisačić zamijesila je lepinjice i napunila ih nadjevom od mladog luka

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 191

Potrebno vam je

  • 750 g glatko brašno
  • 1 kom suhi kvasac
  • 2 mala žlica šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 5 žlica jogurt (3.2% masti)
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 4.20 dl voda
  • 500 g mladi luk
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g maslac, slani

Priprema

  1. U zdjeli promiješajte brašno, kvasac, šećer i sol da se sjedine.
  2. Zatim dodajte jogurt, ulje i toplu vodu i miješajte sve dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Uljem prijeđite preko tijesta da se odvoji od zdjele. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko 30 minuta.
  4. Nakon 30 minuta tijesto premijesite i ostavite da se diže još oko 30 minuta.
  5. Opet tijesto premijesite i istresite na pobrašnjenu podlogu. Podjelite tijesto na 15 - 20 kuglica.
  6. Svaku kuglicu razvaljajte tanko i na polovicu stavite luk pomiješan sa soli i paprom (po ukusu). Tijesto preklopite i dobro zatvorite prstima da nebi izlazio nadjev.
  7. Tako pripremljene lepinjice pržite u tavi na vrlo malo ulja dok lijepo ne porumene s obje strane.
  8. Svaku lepinjicu, kad je gotova, premažite s otopljenim maslacem.
  9. Poslužite za doručak uz čašu jogurta ili za užinu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.