gastro postao
Čitateljica Martina Pisačić zamijesila je lepinjice i napunila ih nadjevom od mladog luka
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 191
Potrebno vam je
- 750 g glatko brašno
- 1 kom suhi kvasac
- 2 mala žlica šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 5 žlica jogurt (3.2% masti)
- 0.50 dl ulje suncokretovo
- 4.20 dl voda
- 500 g mladi luk
- svježe mljeveni papar
- 50 g maslac, slani
Priprema
- U zdjeli promiješajte brašno, kvasac, šećer i sol da se sjedine.
- Zatim dodajte jogurt, ulje i toplu vodu i miješajte sve dok ne dobijete glatko tijesto.
- Uljem prijeđite preko tijesta da se odvoji od zdjele. Pokrijte krpom i ostavite da se diže oko 30 minuta.
- Nakon 30 minuta tijesto premijesite i ostavite da se diže još oko 30 minuta.
- Opet tijesto premijesite i istresite na pobrašnjenu podlogu. Podjelite tijesto na 15 - 20 kuglica.
- Svaku kuglicu razvaljajte tanko i na polovicu stavite luk pomiješan sa soli i paprom (po ukusu). Tijesto preklopite i dobro zatvorite prstima da nebi izlazio nadjev.
- Tako pripremljene lepinjice pržite u tavi na vrlo malo ulja dok lijepo ne porumene s obje strane.
- Svaku lepinjicu, kad je gotova, premažite s otopljenim maslacem.
- Poslužite za doručak uz čašu jogurta ili za užinu.