Recepti 03. listopada 2014.

Liker od božićnih začina

gastro postao gastro.24sata.hr
Datulja, suhe smokve i šljive dat će ovom piću slatkoću, a ostali sastojci će još dodatno pojačati okus ovom neodoljivom likeru

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 7

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 141

Potrebno vam je

  • 150 g smokve, sušene
  • 50 g datulje
  • 125 g šljive, suhe
  • 25 g grožđice
  • 1 kom vanilija, štapić
  • mljeveni cimet
  • 3 kom klinčići
  • 1 žlica med, vrcani
  • 100 g šećer, kristal
  • 700 ml vinjak

Priprema

  1. Prelijte suho voće s pola količine vinjaka i ostavite da odstoji 24 sata kako bi voće pustilo aromu. Dodajte ostale začine, med i šećer te preostalu polovicu vinjaka. Promiješajte.
  2. Ostavite mješavinu neka stoji četiri tjedna. Potom izvadite voće, procijedite i pustite još nekoliko dana da se liker umiri. Zatim još jedanput procijedite i napunite čiste boce.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.