Recepti 10. listopada 2014.

Liker od mušmula

gastro postao gastro.24sata.hr
Slatki liker crvenkaste boje iz domaće radionosti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 250 g mušmula (cijela)
  • 125 ml voda
  • 30 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 500 ml vinjak
  • 1 kom štapić cimeta
  • narančina kora

Priprema

  1. Opranim mušmulama odrežite peteljke i stavite u bocu širokoga grla. U vodi prokuhajte šećer i ohlađeno prelijte preko mušmula.
  2. Dodajte vinjak, cimet i narančinu koricu, zatvorite staklenku pa dobro protresite sadržaj. Neka stoji dva tjedna u toploj prostoriji. Povremeno protresite. Procijedite kroz gazu, ulijte u boce i čuvajte na hladnome mjestu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.