Recepti 13. listopada 2014.

Limun cupcakes s kremom od sira

Limun cupcakes s kremom od sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Brz i lagan desert odlične i osvježavajuće sir-limun kombinacije

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 9

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 319

Baza

  • 85 g maslac, neslani
  • 80 g šećer, kristal
  • 60 g muscovado smeđi šećer
  • 2 kom limunova korica
  • 110 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g gustin
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • sol
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 100 g vrhnje kiselo (12% masti)

Krema

  • 250 g krem sir
  • 70 g šećer, u prahu
  • 25 ml limunov sok
  • 1 žlica marmelada, miješana
  • miješano svježe voće

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a u kalup za muffine poslažite papirnate košarice.
  2. Maslac, šećere i limunovu koricu miksaje zajedno u posudi dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  3. Brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo i sol prosijte u drugu zdjelu.
  4. U smjesu s maslacem dodajte jedan po jedan bjelanjak i kratko umiksajte. Zatim dodajte trećinu smjese brašna pa trećinu vrhnja i tako dok sve ne potrošite. Nemojte dugo miksati, samo dok se sve ne sjedini.
  5. Pomoću grabilice za sladoled ili obične žlice, napunite košarice do otprilike 3/4. Pecite 18-20 minuta, dok na površini ne porumene i zabodena čačkalica ne izađe čista iz biskvita. Izvadite iz kalupa i ohladite.
  6. Za kremu pomiješajte sir (ja sam koristila posnu skutu, ali možete bilo koji krem sir) sa šećerom i limunovim sokom.
  7. Ako želite obojati kremu i dati joj malo drugačiji okus, dodajte malo pekmeza ili prehrambene boje u prahu. Svaki cupcake premažite s malo kreme i ukrasite voćem po želji. Poslužite odmah i uživajte!

Izvor Matejka Paladin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.