Recepti Desert 12. travnja 2024.

Ove divne pločice od limuna jeli bismo baš svaki dan

Desert
15 MIN
45 MIN
12
SREDNJE
pločice od limuna
Pločice od limuna
foto: Canto Photography/Pexels
U limunima možemo uživati cijele godine i zato je baš sad, kao i svaki drugi dan, pravo vrijeme da pripremiš ove fine i slasne pločice od limuna

Baš uvijek je pravo vrijeme za - pločice od limuna. Oko pripreme se nećeš previše "pretrgnuti", vrlo je jednostavno, ali moraš si dati vremena za čekanje. Naime, ove pločice od limuna moraju se dobro ohladiti, pa se valja strpjeti do konzumacije.

Najukusnije su kad su hladne, lagano posute šećerom u prahu. Nareži ih na kocke, posluži uz popodnevnu ili jutarnju šalicu kave ili čaja i uživaj u ostatku dana.

Kad su limun pločice gotove, najbolje ih je držati u hladnjaku, a bit će super snack za izlet, piknik, putovanje ili možda slatki gablec koji možeš podijeliti s kolegicama i kolegama na poslu. 

pločice od limuna | Author: Canto Photography/Pexels Pločice od limuna foto: Canto Photography/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Pločice od limuna
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 200 g
  • Šećer kristal 550 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Oštro brašno 300 g
  • Jaje 6 kom
  • Limun 3 kom
  • Sok od limuna 180 ml
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premaži maslacem.


  2. Omekšali maslac izmiksaj sa 100 g šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli. Dodaj 250 g brašna pa izmiksaj u mekano tijesto.


  3. Tijesto utisni u pripremljenu posudu za pečenje i peci 15-18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima.


  4. Za to vrijeme pripremi nadjev. Izmiksaj jaja sa 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miksaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj preostalih 50 g brašna. 


  5. Izvadi pripremljeni biskvit iz pećnice, prelij nadjevom i vrati u pećnicu. Peci još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom probodeš sredinu kolača ne izađe čista.


  6. Pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjesti u hladnjak na barem 2 sata.


Isprobaj i ove sjajne deserte s limunom: 

Možda vas zanima... Brzinski kolač od ricotte, limuna i badema Kolumne krema od limuna, desert u čaši Možda vas zanima... Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna Recepti Rolada s limunom i mascarponeom Možda vas zanima... Sočna rolada s limunom i mascarponeom Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:51 12. Travanj 2024.

    fino