Recepti 23197 prikaza 02. travnja 2019.

Limun pločice – san svakog sladokusca

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se divnim pločicama s limunom koje izvrsno pristaju uz popodnevnu šalicu kave...

Postupak pripreme je jednostavan, ali preporučujemo vam da ih dobro ohladite prije posluživanja. Najukusnije su kad su hladne, lagano posute šećerom u prahu.

Narežite ih na kocke, poslužite uz šalicu kave ili čaja i uživajte u ostatku dana.

 

 

Možda vas zanima... Pita od limuna osvaja okusom i mirisom Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 550 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g brašna
  • 6 jaja
  • 3 velika limuna
  • 180 ml limunovog soka

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem.
  2. Omekšali maslac pomiješajte sa 100 g šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli.  Dodajte 250 g brašna pa izmiksajte u mekano tijesto.
  3. Tijesto utisnite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima.
  4. Za to vrijeme pripremite nadjev. Izmiksajte jaja s 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješajte sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodajte preostalih 50 g brašna. 
  5. Izvadite pripremljeni biskvit iz pećnice, prelijte nadjevom i vratite u pećnicu. Pecite još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.
  6. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjestite u hladnjak na dva sata.

 

 

Možda vas zanima... Mirisna delicija: Prutići od limuna i riccote Recepti

 

 

Pospite šećerom u prahu prije posluživanja!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.