Recepti 27. veljače 2015.

Lisnata savijača s mesom

Lisnata savijača s mesom
Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Probajte varijaciju bureka s mesom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 770

Potrebno vam je

  • 1 kom lisnato tijesto
  • 400 g mljevena junetina
  • 150 g sir tilzit
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • papar
  • 1 žličica sol

Priprema

  1. Na sobnoj temperaturi odmrznite lisnato tijesto.
  2. Očistite luk i sitno ga nasjeckajte. Zagrijte ulje i prepržite kratko luk pa mu dodajte mljeveno meso.
  3. Posolite, popaprite i začinite mljevenom paprikom te pirjajte oko deset minuta.
  4. Kad se ohladi, dodajte jaje, pasiranu rajčicu i ribani sir.
  5. Odmrznuto tijesto razvaljajte u pravokutnike, premažite ih mesnim nadjevom i savijte u roladu.
  6. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  7. Premažite ih umućenim žumanjkom i pecite oko 35 minuta.
  8. Pečenu savijaču malo ohladite pa narežite na ploške.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.