gastro postao
Probajte varijaciju bureka s mesom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 770
Potrebno vam je
- 1 kom lisnato tijesto
- 400 g mljevena junetina
- 150 g sir tilzit
- 1 kom luk ,crveni
- 1 žličica paprika u prahu
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom jaje kokošje
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- papar
- 1 žličica sol
Priprema
- Na sobnoj temperaturi odmrznite lisnato tijesto.
- Očistite luk i sitno ga nasjeckajte. Zagrijte ulje i prepržite kratko luk pa mu dodajte mljeveno meso.
- Posolite, popaprite i začinite mljevenom paprikom te pirjajte oko deset minuta.
- Kad se ohladi, dodajte jaje, pasiranu rajčicu i ribani sir.
- Odmrznuto tijesto razvaljajte u pravokutnike, premažite ih mesnim nadjevom i savijte u roladu.
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- Premažite ih umućenim žumanjkom i pecite oko 35 minuta.
- Pečenu savijaču malo ohladite pa narežite na ploške.
Izvor Skuhatćute